Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!
hozzászólások

leírás

Méltatlanul szerény hazánkban a nyúlhús fogyasztás (2-3 dkg/ fő/ év). Talán sokan nem is tudják, hogy még a baromfihúsnál is alacsonyabb a nyúl könnyen emészthető, fehér húsának a zsírtartalma, ugyanakkor fehérjében gazdagabb. Sajnálatos módon beszerzése nem mindig egyszerű, és árfekvése is magasabb a baromfihúséhoz képest.
Könnyen és változatosan elkészíthető húsfajta.
A mezei nyúl Magyarország legfontosabb szőrmés apróvadja. Társas vadászatokon (nyúlhajtások) vadászható. A vadgazdálkodás számára szintén fontos az élő nyulak befogása, melyeket főleg Olaszországba exportálnak. Évente mintegy 80-100 ezer nyulat lőnek, illetve 30-45 ezer élő nyulat értékesítenek.
Húsa ízletes, de jellegezetes, vadas ízét nem mindenki kedveli. Szőrméje nem túl értékes, de értékesíthető.
MIÉRT AJÁNLOTT A HÁZINYÚLHÚS FOGYASZTÁSA?
Napjainkban egyre nagyobb jelentőséget tulajdonítunk az egészséges táplálkozásnak. A magyar lakosság számára kevésbé ismert a házinyúl húsa, ezért elenyésző részét teszi ki a hazai húsfogyasztásnak, annak ellenére, hogy kedvező tápanyag-összetételének köszönhetően ideális alapja lehet a korszerű, változatos táplálkozásnak. (Forrás: www.kertpont.hu)
Étrendi szempontból ideális, fehérjékben gazdag, (21-23 gramm/100 gramm) zsírban szegény (koleszterin tartalma 50 mg/100 gramm, szemben a sertés 105 mg/100 grammjával) sovány hús. A házinyúl húsa világos rózsaszín és rugalmas, a vadnyúlé pedig sötétebb, ízesebb, és szívósabb. (Forrás: gourmandnet)
A nyúl korát leginkább a füléről ítélhetjük meg, vagy combja belső részének bőrérõl. 
Ha a nyúl fiatal, füle könnyen betéphető, és a belső combrész bőre könnyen felszakad, míg az idősebb állatnál ez a bőr betéphetetlen.
A vadászt megfenyegető nyúl általános motívuma azoknak a → tabumondáknak, amelyek az ünnepnapon vadászást helytelenítik.
Nyúl(kínaiul: tuzi)
A nyúl (Lepus sinensis) Kínában a Jangce-folyó völgyében és az északi területen elterjedt. A kínai zodiákus negyedik állata. Szoros kapcsolatban áll a Holddal. A hagyomány szerint a Holdon egy fahéjfa alatt üldögélve mozsárban töri az örökélet elixírjét. Ő a jádenyúl, amelynek kiegészítő párja a Napbéli holló. Egy régi hagyomány szerint a vörös nyúl csak akkor jelenik meg, ha az uralkodó erényes. (Forrás: www.terebess.hu)
 

mikor vegyem

Amikor kapható éppen.

hogyan tároljam

Hűtőszekrényben.

Nyúlhús alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
  választott alapanyag:
   szakács:
   szakácsok:
    alapanyag kategóriák

    Hozzászólások

    A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

    Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!