Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!
hozzászólások (3)

leírás

Dél-Európában, a Földközi-tenger vidékén őshonos fűszernövény, mára azonban az egész világon elterjedt. Két alaptípusa a gyökérpetrezselyem (fehérrépa) és a levélpetrezselyem. C , E vitaminban és ásványi sókban gazdag, azonban főzés közben nemcsak aromáját, hanem vitamintartalmát is elveszíti, ezért amennyiben nem nyersen használjuk fel, csak a főzés végén adjuk az ételekhez.

mikor vegyem

Egész évben hozzájuthatunk frissen, szárított, valamint fagyasztott formában.

hogyan tároljam

A friss (még fel nem aprított) petrezselyem egy pohár vízben (a vizet naponta cserélve), leveleit nejlonzacskóval letakarva, hűtőben tárolva egy hétig is eláll. A szárított petrezselyem légmentesen, műanyag dobozban, sötét helyen tartva hónapokig felhasználható. A petrezselyem fóliába csomagolva jól tűri a fagyasztást is.

Petrezselyem alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
  választott alapanyag:
   szakács:
   szakácsok:
    alapanyag kategóriák

    Hozzászólások (3)

    A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

    Sancho
    Sancho Fri, 2012-11-30 15:26

    Kissé hibás a leírás, ugyanis egy petrezselyem van, annak van két része, gyökér, meg a zöldje...

    Rhode
    Rhode / Rhode Sat, 2012-12-08 10:50

    Kedves Sancho! Tévedsz, több fajta petrezselyem van, én termesztek a kertben hármat is. Van kifejezetten levél petrezselyem amely egész évben kint van a kertben, nincs igazán fehér gyökere, tehát nem ez a fehér répa. Még télen is - ha nem lepi be a hó - szoktam friss petrezselyem levelet szedni, fagyos, de langyos vízben leöblítve újra teljesen friss lesz. A petrezselyem gyökérnek is hasonló levele van, kicsit intenzívebb az illata, de az a nyár közepére már elsárgul és inkább a föld alatti részét növeszti. Ezen kívül van fodros petrezselymem is, annak sincs nagy gyökere, csak vékony, ágas bogas, mint a levél petrezselyemnek, de a levele csodás, ezt szoktuk inkább díszítéshez használni. Nézz szét egy kicsit a vetőmagboltok kínálatában, vagy az Interneten. (Nem kritikának szántam)

    Sancho
    Sancho Sat, 2012-12-08 11:31

    Nálunk csak a a gyökerest lehet kapni, ezért írtam róla. Azt használjuk, nagyon rég. A többivel is volt szerencsém találkozni, de ízben közel sem járnak a gyökereshez. Az internetet mind nézhetem, azt megfőzni nem lehet.