Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!
hozzászólások

leírás

Közönséges gyomnövény, más elnevezései: gyermekláncfű, kákics, tejesfű, barátfű stb. A népi gyógyászat régóta használja étvágyjavító, salaktalanító, vizelethajtó, gyulladáscsökkentő hatása miatt. Vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag leveleinek konyhai felhasználása sem újkeletű, az 1600-as években már zöldségnövényként tartották számon. Leveléből saláta, főzelék készülhet. Virágzás idején a legnagyobb a leveleinek keserűanyag-tartalma. A kesernyés íz mérsékelhető, ha felhasználás előtt egy-két órát vízben áztatjuk a leveleket. És egy alapszabály: minél világosabb színű a pitypang levél, annál lágyabb az íze.

mikor vegyem

Tavasszal gyűjtsük a zsenge leveleket.

hogyan tároljam

Mosatlanul, papírtörlőbe csavarva, a hűtő zöldséges rekeszében. (Érdemesebb azonban frissen szedni.)

Pitypang alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács:
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

        Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!