Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!
hozzászólások (3)

leírás

A sertésvelő a belsőségek közé tartozik, amely a sertés csöves csontjaiban található. Legnagyobb mennyiségben a combcsontban található velő. A rendkívül zsíros belsőséget a csont megfőzése után érdemes kiszedni belőle, majd frissen, kenyéren, pirítóson elfogyasztani.

mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben, de csak rövid ideig, mert rendkívül romlékony.

Sertésvelő alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
  választott alapanyag:
   szakács:
   szakácsok:
    alapanyag kategóriák

    Hozzászólások (3)

    A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

    Koszider
    koszider / Koszider Wed, 2013-07-10 23:09

    Hoppá! Itt van egy kis kavarodás! A fotó és a leírás a csontvelőt ábrázolja, a bemutatott receptekben - ha jól olvastam - mindben agyvelő szerepel. A kettő nagyon nem ugyanaz, az íze sem! A csontban lévő velő piszkosul zsíros (ám hihetetlenül finom!), míg az agyvelő egy szürkés-fehér színű, karfiolszerű valami, lágy, de azért van tartása is. Az agyvelő az alapanyaga a rántott velőnek, vese-velőnek, tojásos velőnek, stb., kilóra adják a hentesnél. A csontvelőt másképp nem nagyon esszük, csak ahogy itt le van írva és csonttal együtt árulják, "kiszedve" sosem. (És szerintem a képen marha velős csont van, de ez már csak részletkérdés.)

    petra
    Petra / petra Thu, 2013-07-11 10:10

    Kedves Koszider!
    Köszönjük, hogy felhívtad a téves besorolásra a figyelmünket, át is tettük a recepteket a helyükre, vagyis a sertés agyvelőhöz.
    Szép nyarat kívánunk!
    Üdv,
    Petra

    Vikoca84
    Vikoca84 Mon, 2012-06-18 21:42

    Sziasztok! Nagyon finom leves készíthető belőle. Egyik ismerősöm mondta Nekem mielőtt beletenném a fazék vízbe, a vágott oldalát (ha mindkét oldala vágott akkor mindkét oldalát) nyomjam bele sóba és akkor kevésbé fog kiesni a csontból a velő főzés közben! Hitetlenkedtem , de kipróbáltam és tényleg működik érdemes így elkészíteni viszont ízesítésnél figyelembe kell venni azt a só mennyiséget mert hamar el lehet sózni! Ez a kis apró trükk ugyan úgy működik a marha velőnél is :)