Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!
hozzászólások

leírás

Szürkés-rózsaszín színű, bab alakú páros szerv. A sertésvese egyike a legkarakteresebb ízű belsőségeknek. Számos fajta étel készíthető belőle, például savanyú levesek, pörkölt, pirított vese, de rendkívül népszerű étel például a vesevelő is. Sertésvesével gazdagítható a disznósajt is. Mint a belsőségek általában, a sertésvese is rendkívül romlékony, kizárólag friss vesét szabad vásárolni és minél előbb fel is kell használni. A vese előkészítése kissé körülményes feladat. A vesét lapjára kettévágva tudjuk eltávolítani a belső hártyát, illetve az eres részeket, ügyelve rá, hogy mindezektől alaposan megtisztítsuk. A sertésvesének jellegzetes, erős illata van, ez némiképpen csökkenthető, ha citromos, illetve ecetes vízben áztatjuk, vagy leforrázzuk.

mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben.

Sertésvese alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács:
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

        Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!