Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!
hozzászólások (1)

leírás

 
A Stevia tabletta természetes növényi édesítőszer, amely a Stevia Rebaudiana nevű növény leveleiből készül. A Dél-Amerikában őshonos növényt fűszerként és gyógynövényként is használják. A Stevia leveleiből készült cukorkészítmények 300-szor édesebbek a hagyományos cukornál, ugyanakkor kalóriatartalma nulla, éppen ezért cukorbetegek, diétázók számára kitűnő választás. A Stevia jótékony hatással van a máj anyagcseréjére, gyulladáscsökkentő hatású és elősegíti az emésztést is. Magas a C és A vitamin, valamint a cink, vas és magnézium tartalma. A Steviat por, cseppek vagy tabletta lehet beszerezni hazánkban táplálék kiegészítőként. A Stevia tabletta alacsonyabb koncentrációban tartalmaz Stevia kivonatot, mint a por, Stevia tartalma 30-60% között mozog, emellett Sorbitolt tartalmaz. A Stevia tabletta italok édesítésére alkalmas.

mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Fénytől védett, száraz, hűvös helyen.

Steviatabletta alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
  választott alapanyag:
   szakács:
   szakácsok:
    alapanyag kategóriák

    Hozzászólások (1)

    A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

    erzsébet57
    erzsébet57 Mon, 2012-07-02 16:22

    Helló Mindenki!
    A Stevia növényt már több éve megvásároltam, Édesanyámnak és magunknak is. Az enyém sajna csak két évet élt, pedig "lehoztam neki a csillagot is az égről". Anyukám "kidobta" a fa alá, mára akkora bokra van, hogy a Sieberz sírva kérné tőle a receptjét. Azért mi is profitáltunk a növényből, hiszen minden részét felhasználtuk.
    A neten rákerestem a kivonatokra és találtam egy helyet, ahol Stevial néven, 125 g-os kiszerelésben lehetett vásárolni. Ez az adag kettőnknek (férjem és én) kb. másfél évre elegendő. Csak a kávéba használjuk, bár a hausbandom a teájába is, sőt ha édesített levest készítünk, akkor is ezt teszünk bele (gyümi leves), de csak tálaláskor.
    Vissza a növényemhez: halála után minden részét kiszárítottam és a Turbi Twin nevezetű két forgókéses robottal porrá zúztam. A gyökerén kívül minden részét használjuk. Egy élő friss levele kettő liter teához ELÉG. Nekem sok!
    Érdemes megtekinteni, főleg a cukorbetegeknek, és fogyózóknak, hiszen nagyon hasznos.
    Honlap: Web: http//stevia.uw.hu.
    Remélem ez nem ütközik a szabályzatban foglaltakba. Ha igen, kérem egyszerűen töröljék.