Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!
hozzászólások

leírás

 
A malac nem más, mint a fiatal sertés. Életkorától függően a növendék állatok esetében megkülönböztetjük a szopós malacot, az elválasztott malacot és a süldő malacot. Süldőnek 4 hónapos kortól 1 éves koráig nevezzük a malacot. A szopós malaccal ellentétben a süldőnek már található 1-2 cm vastagságú zsiradék, szalonna a bőre alatt. Legértékesebb részei a szűzpecsenye, a karaj, a tarja, valamint a comb. A süldő malac húsát párolni is lehet, de általában bőröstől szokták megsütni. A sütés előtti fűszerezésnél ügyeljünk arra, hogy a bőrt ne sózzuk meg, kizárólag a húst, mert a sózott bőr könnyen elreped. Sütés során locsoljuk rendszeresen, mert így válik igazán ropogóssá a bőr. Aki nem fél a plusz kalóriáktól, az sörben áztatott szalonnával is kenegetheti a sülő bőrt. A süldő malacot megsüthetjük egyben, nyárson is.

mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Azonnal szokás felhasználni. Ha mégsem használjuk fel az egészet, mélyhűtőben tároljuk.

Süldő malac alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács:
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

        Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!