Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!
hozzászólások (1)

leírás

A Surimi (japán szó: pürésített húst jelent) felaprított halból készített sűrű pép.
Az elnevezés eredetileg az előállítás módjára utal; Európában Surimi elnevezéssel a rákhúst imitáló rudacskákat illetik.
1959 óta játszik szerepet a Surimi az élelmiszer iparban. A kifogott friss halakat már nem közvetlenül a tengeren dolgozzák fel, hanem azokat nedvesen tartva nyersen lefagyasztják és később dolgozzák fel. Napjainkban alapanyagként a nem közvetlenül értékesíthető halféléket használják fel.
A lenyúzott, szálkamentes, felaprított és többször megmosott és ezáltal csaknem semleges ízűvé vált masszát pl. tojásfehérjével, keményítővel, olajjal, cukorral, sóval, ízfokozóval és szorbittal sűrítik melegítés közben, majd a felhasználás céljától függően ízesítik, ill. színezik.
Ha "Surimi"-ként kínálják, akkor rákaromával gazdagítják és kívül paprika kivonattal vagy ételszínezékkel, sötét narancs vagy rózsaszín színt kölcsönöznek az ujjvastagságú és egyenes rudacskáknak. Ez a sushi egyik alkotóeleme.
A Surimi egyik hagyományos japán formája a Kamaboko.
A megtévesztés elkerülése végett nem elegendő hozzávalóként megemlíteni a Surimi-t, hanem szerepelnie kell az étel megnevezésében is: pl. "tenger gyümölcsei Surimi-vel".
Elsősorban sushi készítéséhez használják fel, de a tenger gyümölcseit is imitálják vele.
A Surimi hasznos, hiszen a feldolgozóknak lehetőséget nyújt egy olcsóbb magas fehérjetartalmú halból, egy magasabb minőségű előállításához, imitálva annak állagát és ízét.

mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Fagyasztóban, a megadott időpontig.

surimi alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
  választott alapanyag:
   szakács:
   szakácsok:
    alapanyag kategóriák

    Hozzászólások (1)

    A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

    Törölt Felhasználó
    Törölt Felhasználó Wed, 2010-06-23 09:59

    Hú, nem is tudtam, hogy ez a neve :) Nővérem szokott ilyet venni, és csinálni belőle isteni tésztát. Asszem valami majonézes/tejfölös, paprikás, surimis cuccot csinál amit ráteszünk a tésztára. Én még sajtot is szoktam rá reszelni, isteni :) Majd megkérdezem pontosan mi is van benne.