Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!
hozzászólások

leírás

A rizs a sushi legfőbb alapanyaga. A sushi rizs egy speciális kerekszemű rizsfajta. A sushi rizsnek nem csak a fajtája különleges, hanem az előkészítése is, gondosan válogatják, hogy törtszem aránya minimális legyen. A sushi rizs íze semleges, kitűnően átadja a nyers falatkák ízét. Amennyiben sushi készítésekor nem áll rendelkezésünkre speciális sushi rizs, akkor helyettesíthetjük bármilyen kerek szemű rizzsel. A sushi alapját képező rizs elkészítése is különleges, hiszen legalább hét-nyolc alkalommal át kell mosni óvatosan dörzsölve, hogy minél több fehérítő lejöjjön róla, majd enyhén sós vízben ragadósra kell főzni. Ha a rizs megfőtt, letakarjuk konyharuhával és hagyjuk kihűlni, majd egy speciális, rizsecetből, cukorból és sóból álló öntettel ízesítjük. Fontos, hogy a megfőtt rizshez csak nedves kézzel érjünk hozzá, mert nagyon ragad.

mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Száraz helyen.

Sushi rizs alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács:
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

        Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!