Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!
hozzászólások

leírás

Otthon is könnyen elkészíthető krém, amelynek alapja a tandoori fűszerkeverék.
Ez kb. 3-4 főzésre elegendő ez a mennyiség:

  1. Egy serpenyőben megpirítunk 10 tk koriandermagot, amíg pattogni nem kezd.
  2. Hozzáadunk 6 tk római köményt és 1 tk szárított chili paprikát és egy kis darab fahéjat.
  3. Addig pirítjuk együtt, míg a fűszerek a hő hatására kinyílnak és átható illatukat belengi a konyhát.
  4. Hagyjuk kicsit kihűlni, majd mozsárban jól megtörjük (esetleg kávédarálón ledaráljuk).
  5. 3 közepes vöröshagymát meghámozunk és egy turmixgépbe daraboljuk.
  6. Hozzáteszünk 12 gerezd fokhagymát és 3 ek frissen reszelt gyömbért.
  7. Fél citrom levével és 1 ek olajjal jól összeturmixoljuk, majd belekeverjük a fűszereket, és végül belekeverünk 1 tk sót, valamint 1 ek pirospaprikával és 1 ek kurkumával színezzük a pasztát.

 
A tandoor egy földbe süllyesztett, henger alakú kemence, melynek belső falát különleges agyaggal vonják be.
Az afganisztáni, indiai és a pakisztán konyhában használják; de közép-ázsiai, közel-keleti és balkán recepteket is készítenek tandoorban.
A fával, vagy faszénnel felfűtött kemence hőmérséklete akár a 480 C-ot is elérheti és a jó hőszigetelés miatt hosszan őrzi a meleget.
A legismertebb tandoorban készült ételek a tandoori csirke, csirke tikka és a különböző indiai kenyérvariációk (roti, naan).

mikor vegyem

Bármikor.
 

hogyan tároljam

Hűtőszekrényben a saját készítésű, vagy a boltban vásárolt és már felbontott krém is sokáig eláll.

Tandoori krém alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács:
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

        Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!