Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Petra Olajbogyó alapanyag

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Nátrium
Kalcium
Kálium
Magnézium

TOP Vitaminok

E C B3 B5

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
0.84 g

zsír

Összesen:
10.7 g
Telített zsírsav:
1.4 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
7.9 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
0.9 g

ásványi anyagok

Összesen:
0.8 g
Kalcium:
88 mg
Vas:
3.3 mg
Magnézium:
4 mg
Foszfor:
3 mg
Kálium:
8 mg
Nátrium:
735 mg
Cink:
0.2 mg
Réz:
0.3 mg
Mangán:
0.02 mg
Szelén:
0.9 µg

szénhidrát

Összesen:
6.26 g
Élelmi rost :
3.2 g

víz

Összesen:
80 g

vitaminok

Összesen:
2.7 mg
C vitamin:
0.9 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0.04 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0.02 mg
B6 vitamin:
0.01 mg
A vitamin (RAE):
20 µg
E vitamin:
1.7 mg
K vitamin:
1.4 µg
alapanyag kategóriák

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-12-25 12:26

Hogyan tartósíthatom a fekete olajbogyót?

Gargoyle
P. / Gargoyle Sat, 2010-12-25 13:03

Nincs rá otthoni eljárás. Legalábbis nem olyan, amit csak úgy egy hártartásban elvégezhetnénk. Először is NaOH oldatban kell főzni, aztán tejsavas erjesztésnek vetik alá és csak a végén jön a sóoldatban való tartósítás.
Ezek nélkül ehetetlen lenne.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-12-25 09:59

Azt szeretném kérdezni, hogy az oliva bogyó frissen is használható-e tartósítás nélkül.

Gargoyle
P. / Gargoyle Sat, 2010-12-25 11:52

Az olajbogyó nyersen nem fogyasztható, kesernyés ízű, különböző módokon dolgozzák fel, hogy ez az íz eltűnjön a termésekből.