Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!
hozzászólások (1)

leírás

A Távol-Keleti konyha kedvelt alapanyaga, Kínából származik. A tofu (vagy ahogy Kínában hívják doufu) szójababból nyert , külsejében a friss sajtra emlékeztető készítmény. A japán konyha előszeretettel használja: viszonylag semleges íze miatt sok ételükben megjelenik, sós és édes szószokkal egyaránt. A tofu a vegetáriánusok számára kitűnő fehérjeforrás.

mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben.

Tofu alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
  választott alapanyag:
   szakács:
   szakácsok:
    alapanyag kategóriák

    Hozzászólások (1)

    A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

    szurosp
    Mr and Mrs Smith / szurosp Mon, 2011-02-28 00:15

    A tofu lehet jó fehérjeforrás, de: "A tofu egyáltalán nem egészséges. Ha azt nézzük, hogy zsírmentes, igen. Ha azt nézzük, hogy emellett milyen hatásai vannak, akkor nem.
    A szója nagy mennyiségü isoflavont tartalmaz, amik ösztrogén-típusú vegyületek. Ez nagyjából annyit jelent, hogy 100 gramm szója protein ösztrogén szempontból egyenértékű egy antibébi tablettával és ezért a legkülönbözöbb hormonális rendellenességeket okozhatja. Még felnötteknek is csínján kell bánnia a szójával, gyerekeknek pedig egyáltalán nem adható. Közel sem olyan egészséges, mint hiszik. Okozhat például meddöséget is, ha sokféle ételt helyettesítesz szójából készült termékkel. Legyél vele óvatos."
    Itt egy cikk még olvasnivalónak:
    http://www.kristalyakademia.hu/meghokkento_cikkek/a_szoja_karos_hatasai/... Az Eszter egyik hsz-ét idéztem. A legjobbakat: Mrs Smith