Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!
hozzászólások

leírás

A tortellini olasz töltött, gyűrű alakú tészta, mely Bolognából származik. Elnevezése (bolognai dialektusban turtlén) az olasz "torta" szó kicsinyítőképzős formájából ered.
Napjainkban a világ minden részén ismerik és készítik.
Általános hozzávalói: 25 dkg rétesliszt, 2 tojás + 1 sárgája, só, olaj.
Olaszországban gyakran szerepel, a karácsonyi menü részeként, a húsleves tortellinivel. A tortellinit üresen, szószban, levesben, vagy töltve fogyasztják. Még pizza is készül tortellinis feltéttel.
Pikáns részlettel is szolgálunk: az egyik legenda szerint, egy vendégfogadó tulajdonosát annyira megérintette egy hölgy köldökének szépsége, melyet a kulcslyukon át csodált, hogy a konyhában rögtön megörökítette az utókor számára.

mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

A frissen készített tortellinik néhány hétig állnak el, hűtőben tárolva; de kapható mélyhűtve is.

Tortellini alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács:
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

        Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!