Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!
hozzászólások

leírás

Kedvelt halfajta. A lazac iránti óriási kereslet következményeként napjainkban tömegesen szaporítják, ám a szakértők szerint a tenyésztett, illetve a vadlazac hús íze össze sem hasonlítható.  A vadlazacot leggyakrabban a Jeges tengerben, Alaszka partjainál, illetve a kanadai, orosz partok mentén fogják. Míg a tenyésztett lazac húsa rózsaszínes-narancsos színű, addig a vadlazac húsa inkább a bordó árnyalataiban játszik. A vadlazac húsa omlósabb, ízletesebb, zamatosabb. Mind a tenyésztett, mind a vadlazac húsa szálkamentes és a tonhalhoz hasonlósan sok (az egészségre kedvező hatást gyakorló) omega-3 zsírsavat tartalmaz. A vadlazac sütve a legfinomabb, amikor bőre ropogóssá válik, míg húsa továbbra is omlós marad, de készíthetjük grillezve, roston sütve, párolva is. Enyhén fűszerezzük, hogy a fűszerek ne nyomják el a halhús kitűnő ízét.

mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben.

Vadlazac alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács:
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

        Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!