Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!
hozzászólások

leírás

A hazánkban vajhal néven (Lepidocyboum flavorbrunneum) ismert hal egy mélytengeri halfajta (nem az angolszász területeken butterfish-ként ismert fajtával, hanem az escolar-ral azonos). Húsa homogén, fehér, lágy. Figyelemre érdemes tulajdonsága, hogy normál mennyiségben (~15 dkg/étkezés/fő) fogyasztva magas zsírtartalmú hasmenést okozhat. Ennek oka a hal húsában található, magas olajtartalmú, gempylotoxin nevű anyag, amelyet az emberi szervezet nem tud megemészteni, így az a szervezetünkből emésztetlenül távozik.
 
Fotó: flickr/Soo Ching
http://www.flickr.com/photos/55215508@N00/2017370873
 

mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

A friss halat egy napig tárolhatjuk a hűtőszekrényben, ha a vásárlás napján, frissen lefagyasztjuk, akkor 3 hónapon belül használjuk fel.

vajhal alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács:
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

        Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!