Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!
hozzászólások

leírás

(Dihidrogén-monoxid, H2O)
A víz a földi ökoszisztéma alapja. A négy alapelem (föld, víz, levegő, tűz) egyike. A természetben leggyakrabban folyékony formában van jelen.
A Föld felületének kb. 71%-át víz borítja. A vízkészlet közel 97%-a sós, vagy ihatatlan; 2%-a fagyott formában, a sarki jégsapkák és gleccserek formájában található; így csak a maradék 1% áll rendelkezésre az élővilág és az emberi szükségletek kielégítésére.
A víz szabályozza a Föld hőmérsékletét, ahogyan az emberi test hőháztartását is. A víz szállítja a sejtekbe a különböző táp- és ásványi anyagokat, valamint az oxigént - és ugyancsak a víz szállítja el a keletkezett salakanyagokat is.
Az emberi test 75%-a víz, ahogyan egy élő fa víztartalma is 75%.
Egy átlagos ember kb. 30 napig képes táplálék nélkül élni, míg víz nélkül csak kb. 3 napig, levegő nélkül pedig csak 3 percig.
A víz örök körforgásban áramlik a természetben. A lehulló csapadék a talajba áramlik, ahol táplálja a különféle növényeket ugyanúgy ahogy a földfelszin alatti vízforrásokat is. Az elpárolgó víz a légkörben újra felhőkké áll össze, melyből újra csapadik hullik alá.

mikor vegyem

Mindig.

hogyan tároljam

Az ivóvizek minősége Magyarország jelentős részén jó vagy kielégítő; itt a vezetékes ivóvíz áll rendelkezésre. Azokon a helyeken, ahol az ivóvíz minősége nem megfelelő, lajtoskocsikkal szállítják, vagy zacskós víz formájában juthatunk hozzá.
Mivel a vizek minősége folyamatosan romlik, ezért közös érdekünk, hogy mindent megtegyünk a természetes vízforrások megóvása érdekében!

Víz alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
  választott alapanyag:
   szakács:
   szakácsok:
    alapanyag kategóriák

    Hozzászólások

    A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

    Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!