Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!
hozzászólások

leírás

A vízitorma alkalmazása javítja a táplálkozást, ugyanakkor egyedi, borsos aromát kölcsönöz az ételeknek. Gyakran összetévesztik a kerti zsázsával, de a séfek és az otthoni szakácsok mindkettőt szeretik termeszteni, és mindkettővel egyforma mértékben szeretnek főzni.
Gyógynövényként a vízitormát a világ minden táján már régóta használják otthoni gyógynövényes kúrákra. A növény friss, föld feletti szárát, illetve nedűjét használják. Konyhai felhasználás során akkor van a legjobb íze, ha zsengén, még virágzás előtt leszedik. A nyersen és főve is ízletes, nyersen sok C-vitamint tartalmaz. Köretekhez, szendvicsekhez, tésztákhoz, különféle húsok pácolásához, krémlevesnek nagyszerű.
 

mikor vegyem

A növény októbertől egészen a következő tavaszig frissen kapható, de otthoni körülmények között vagy saját kertben is termeszthető, csak a vízellátás folyamatos biztosításáról ne feledkezzünk meg!

hogyan tároljam

Vágott formában frissen, minél gyorsabban használjuk fel, egyébként nedves, hűvös helyen (hűtőben) tároljuk.

Vízitorma alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács:
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

        Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!