Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!
hozzászólások (5)

leírás

Természetes eredetű sűrítő- és emulgeálópor. Fermentált kukorcakeményítőből nyerik, a káposztában található baktérium (Xanthomonas campestris- innen az elnevezés) segítségével.
Óriási előnye a hagyományos sűrítőszerekkel (liszt, keményítő, tojássárgája) szemben a semleges íze, továbbá, hogy kis mennyiséget kell csupán az ételhez adni belőle, így egyáltalán nem befolyásolja a végső ízt.
Hidegen és melegen egyaránt hozzáadható a levesekhez, szószokhóz, mártásokhoz, gyümölcs-és zöldséglevekhez.
Ferran Adriának köszönhetjük ezt a csodás anyagot.

mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Gyári csomagolásban, szobahőmérsékleten.

Xantana alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács:
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások (5)

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

        tyoma67
        tyoma67 Thu, 2011-03-31 19:07

        Engem is az érdekelne, hogy hol lehet kapni a xantant????

        Törölt Felhasználó
        Törölt Felhasználó Thu, 2011-03-10 19:55

        Segitséget kérnék,hol lehet kapni Xantana port ???

        Beatbull
        Beatbull / Beatbull Wed, 2008-08-13 09:48

        Ferran Adriának köszönhetjük a konyhai alkalmazását - az élelmiszeriparban (és kozmetikai termékeknél) már régóta elterjedt.
        Csomagolásokon E 415 néven is szerepel.