Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

13 vendégtípus, akitől borsózik a pincérek háta - Vigyázz, nehogy magadra ismerj a típusok között!

Most megtudhatod, ki az a vendég akit minden pincér utál, és aki jobban tenné, ha nem is menne többet étterembe.
Mindig is nagyra becsültem a légiutas-kísérőket, a bolti eladókat és a pincéreket. Szerintem nekik kell a legtöbb emberi hülyeséget elviselniük a világon. Idióta kérdésekkel bombázzák őket, az akadékoskodó kliensekre mindig mosolyogniuk kell, és így tovább. Nagyon nehéz meló lehet.

 

Összegyűjtöttünk 13 dolgot, amit utálnak a pincérek és az éttermi dolgozók.

 

1. Az ember, aki koszos asztalhoz ül

Először is, miért ül le koszos asztalhoz? Miért jó neki más koszában ücsörögni? Másodszor, az asztal valószínűleg azért koszos, mert még nem áll készen egy új vendég fogadására. Szóval ha megérkezel és meglátsz egy asztalt, várj egy kicsit. Ha viszont tényleg nem bírsz magaddal és leülsz egy koszos asztalhoz, akkor ne kezdj vadul takarítani! Nyugi! Nemsokára érkeznek a felszolgálók.
 

2. Önkényes asztalfoglaló hordák

Utálatos dolog, amikor egy csoport ember megérkezik az étterembe és kérdés nélkül leül egy nagy asztalhoz. Sose csinálj ilyet! Kérdezd meg a pincért, szabad-e az asztal, mert lehet, hogy baromira nem rátok várt az a 20 személyes megterített  asztal.
 

3. A vendég aki átírja az egész étlapot

Az étlap nem egy kifogyhatatlan tárház, ahonnan az elméd az összes vad kaja-elképzelését összeállíthatja. Megértik, ha allergiád van, és kicserélhetsz pár hozzávalót, például a köreteket. De ne állíts össze új ételt az étlapon szereplő ételekből! Nem illik!
 

4. ,,Hogy-hogy nincs az étlapon?"

Vannak azok a vendégek, akik olyan ételt rendelnek, ami nem szerepel az étlapon. Nem ragoznám, ha valami nincsen az étlapon, az nincsen/nem kapható! Ha olyat szeretnél enni, amire éppen az adott pillanatban vágysz, akkor rendelj saját szakácsot.
 

5. Az ember aki azt hiszi, az éttermesek a személyes szolgái 

Ne kérd, hogy kapcsolják fel a lámpákat, kapcsolják ki a zenét, állítsanak a fűtésen. Akkor is faragatlanság, ha nagyon szépen kéred. Alkalmazkodj az étterem hangulatához, és ne problémázz! Az étterem nem a saját lakásod, el kell fogadnod, ha valamit másképp csinálnak, mint te otthon. Ne utasítsd őket szükségtelen változtatásokra!
 
 

6. A vendég, aki azt hazudja allergiás

Nem kell külön hangsúlyoznod azt, hogy allergiás vagy például a petrezselyemre. Ilyen allergia nincsen is. Na jó, van ilyen, csak nagyon ritka. Ha nem szeretsz egy hozzávalót, szólj nyugodtan, hogy hagyják ki. Figyelni fognak rá.
 

7. Csapatok, akik a zárás előtti percekben érkeznek

Ha a Google azt mondja, az étterem 11-kor zár, ne ess be 10:57-kor azt követelve, hogy szolgáljanak ki. Számolj előre, hiszen ha enni is akarsz, akkor legalább fél-egy óra kell egy teljes kiszolgáláshoz. Plusz, ha percekkel zárás előtt esel be ne lepődj meg, hogy a pincérek kelletlenül szolgálnak ki.  
 

8. Személy, aki kopácsol az ujjaival mikor várakozik

Soha ne csináld! bunkó dolog, hogy ha a türelmetlen várakozásodnak hangot adsz. És minden kiadható hang közül a legidegesítőbb, ha kopácsolsz az ujjaddal, mint a rajzfilmekben. 
 
 

9. ,,Hé, pincér!"

Az alapvető emberi tisztelet megadása az éttermekben is fontos. Ne üvöltözz az étterem másik végében álló pincérnek! Várj míg a közeledbe ér és akkor se azt üvöltsd az arcába, hogy:  Hé, pincér/pincérnő!" Használd azt a kifejezés: ,,Elnézést" Mondatba foglalva így fest: ,,Elnézést, szeretném kérni a számlát!"
 
 

10. A segítőkész vendég

Senkinek az érzelmeit nem akarom megbántani, de kérlek ne segíts a pincéreknek pakolászni az asztalon! Megvan a saját metódusa annak, hogy milyen sorrendben, hogyan szedik össze a koszos edényeket. Ne nyúlkálj, ne segíts! Ha szeretnének valamit a pincérek tőled, majd szólnak. 
 

11. Ne érj a pincérhez!

Ne érj hozzájuk! Nem azért mert fertőző bacikat hordoznak, csak simán azért, mert nem a barátaid. A pincér nem a csávód, a pincérnő nem a csajod. Nem verekszünk velük és nem rángatjuk a ruhájuk ujját.
 
 

12. A székfoglaló vendég

Értem, hogy tele van az étterem és le szeretnél ülni. De ne nyúld le mások székét! Ennek egy szofisztikáltabb módja, ha elkéred egy másik vendégtől, de ebben is inkább kérd a pincérek segítségét!
 

13. A helyszínváltoztató

Kérlek fogadd el azt az asztalt, ahova ültettek, vagy előre szólj, milyen helyet szeretnél. Lehet, hogy várnod kell egy kicsit, ha ablak mellé szeretnél ülni. Várakozz és ne leültetés után változtass helyet, mert ezzel megzavarod a dolgozókat. Azt meg dolgozd fel, hogy nem ülhetsz egyedül egy hatszemélyes asztalhoz.
 
Remélem nem találtál magadra a felsorolásban, de ha igen, akkor vagy nem menj többé étterembe, vagy gyorsan változz meg! Ne keserítsd meg a szegény éttermi dolgozók életét! Éljen az evés!
 

És ezt olvastad már az ízHUSZÁR magazinon?

Felhúztuk a kedvenc kajáinkat, és kívánatosabbak lettünk, mint valaha

(via: BuzzFeed)

 
Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!