Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

4 tipp, hogy a legkisebb konyha is nagyobbnak tűnjön

Hogyan tűnjön nagyobbnak a kis garzon apró konyhája is? Tippjeinkkel sokat javíthatsz a helyzeten! 

Ha egy viszonylag kis konyhában dobod össze a kedvenc ételeidet nap mint nap, akkor talán te is úgy vagy vele, hogy a konyha átalakítása nagyon macerás gondolat, amit csak tolsz magad előtt, és végül nem valósul meg. Drága az újratervezés, sok időt vesz el, de ha nagyobb konyhát szeretnél, az egyetlen opció az átalakítás. Viszont!

Mutatunk pár trükköt arra vonatkozóan, optikailag hogyan tudod megnyitni, tágasabbá tenni a teret, akár az alapterület kétszeresének látszatát keltve. Még a legzsúfoltabb konyhát is légiesebbé teheted, olvasd el a következő tanácsokat! 

A tükrök varázslata

Biztosan te is voltál már olyan étteremben vagy bárban, ahol optikailag tükrökkel tágították ki a teret, és ez a trükk téged is könnyedén megviccelt, amikor át akartál menni egy másik helyiségbe, amiről kiderült, hogy valójában egy tükör. A teljes falra felszerelt tükör azt a benyomást kelti, mintha további tér lenne mögötte, mikor valójában csak az adott szoba tükröződik vissza a felületeiben. Érdemes megfontolni ezt az opciót, de ha a teljes felületes tükör ötletét soknak találnád, akkor a konyhai mosogató mögé felhelyezett tükörfelülettel érhetsz el meglepően eredményes hatást. 

Nyitott polcok, nyitott konyha

Rengeteg konyhát zsúfolttá tesz az alul-felül beépített konyhabútor, ami a tér jelentős részét lefoglalja. Ha ez nálad is így van, fontold meg, hogy a felső szekrényeket nyitott polcokra cseréled. Szerencsére ez minden stílusú konyhához passzol, fekete polcokkal a modernebb, míg a rusztikusabb hatásúakkal a vidékies hangulatú konyhához is találsz megfelelőt. A másik opciód, ha a szekrények kis ajtaját üvegre cseréled, ez is sokat segít majd, hogy tágasabbnak érzékeld a teret. 

Fényelj!

A fény óriási hatással van a térérzékelésre, különösen, ha több forrásból érkezik. Lehet, hogy nyilvánvaló, de azért megemlítjük, hogy az ablakokat ne takard el súlyos sötétítőkkel, és a természetes fényt legalább kétféle másik fényforrással is egészítsd ki. A plafonra szerelt világítás alap, és a konyhaszekrényből érkező fény is remek ötlet, akár az alsó szekrényekre is. Utóbbiak azért is jók, mert tompítják a felülről jövő világítás élességét. A fényfüzér sem tilos!

 


 

Számold fel a káoszt!

Kis alapterületű konyhában a kicsi rendetlenség is nagynak hat – ekkor jönnek jól a korábban már említett polcok és fiókok, amiknek sok mindent kell elnyelniük, hogy ne tűnjön zűrzavarosnak a konyhád. Ne hagyd elöl a szemeteskukát, válassz olyat, ami befér a mosogató alatti kisszekrénybe, pakold el a turmixgépet, aprítót, jelölj ki nekik helyet a konyhaszekrényben. Hidd el, a konyhai felületeid így sokkal rendezettebbnek, tisztábbnak, tágasabbnak tűnnek majd! 

Ezt olvastad már?

7 tipp a tökéletes szülinapi meglepivacsorához

via CookingLight

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!