Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

5 nagyon buja ízzel rukkolt elő a Chez Dodo macaronfronton

Január van, cidri van, de a Chez Dodoban viszont gondoskodnak róla, hogy meleget csempésszenek testünkbe és lelkünkbe.

Itt az 5 különböző ízből álló 'Spirits' kollekció, ahol a macaronokba Dodo, azaz Szalai Dóri válogatott likőröket és párlatokat csempészett.

Az izgalmasan sötét külsők igazi, a felnőtt közönségnek szóló ízkombinációkat rejtenek, a csillogásról pedig a tetejükre szórt 24 karátos aranyforgács gondoskodik.

1. UNICUM-SZILVA: a ganache alapja ezúttal a Valrhona Ariaga Noir étcsokoládéja, amibe Dodo Unicum szilvát kevert, nem is olyan keveset! A macaron szíve sötét és pikáns, 100%-os, rézüstben sült szilvalekvárt rejt.

2. GIN - TONIC - PINK GRAPEFRUIT: a gazdag krémhez a Valrhona Ivoire fehér csokoládéját használtuk, ami rendkívül krémes, és kevésbé édes, hogy az íz még dekadensebb legyen. Ebbe fűszeres Ophir gint, Fentimans pink grapefruit tonic-ot, rengeteg pinkgrapefruit-pürét és kandírozott grapefruitot kevertünk, hogy a macaron tökéletesen visszaadja azt a pillanatot, amikor belekortyolunk egy jéghideg gin-tonicba.

3. SHERRY - SÓS MANDULA: a sherryt, amit ehhez a macaronhoz választottunk, a csodás spanyol sherry-háromszögben palackozzák, így a tenger közelsége egy sósabb utóízt varázsol az italba, annyira, hogy amikor Dodo belekortyolt, az íz sós mandula után kiáltott. Így az isteni sherrys krémbe, amihez a Valrhona Ivoire fehér csokoládéját használta, rengeteg apróra vágott és fleur de sellel meghintett, pirított, blanchírozott mandulát kevert.

4. ARMAGNAC - KESUDIÓ: az armagnac egy nagyon különleges brandy Délnyugat-Franciaországból, amit Dodo egyszer megkóstolt, és a tölgyes-testes ízt azóta sem tudta feledni. Fehér csokoládéval keverte lágyra, és ízét pirított, karamellizált, fleur de sellel enyhén fűszerezett kesudióval emelte ki.

5. PORTÓI - MEGGY: maga a gazdag csokoládé. Sötétnek és bujának kell lennie, ezért Dodo a Valrhona 70%-os kakaótartalmú étcsokoládéját, a Guanaját választotta. Ezt keverte krémesre a szívmelengető portóival, a közepébe pedig sült meggyből készült szívet csempészett.

A csodás fotók a Magyar Természettudományi Múzeum Ásvány- és Kőzettárában készültek, az unicum-szilvás macaronunk antimonittal, a portói-meggyes macaron hematittal, az armagnac-kesudiós macaron az év ásvanyának választott galenittel, a sherrys-sós mandulás ízünk kalkopirittel, a gin-tonicos macaronunk pedig berthierittel állt modellt nekünk.

Ezt is nézd meg az ízHUSZÁR magazinon?

Elképesztő fánkcsodák, a farsangi szezon sztárjai - Neked melyik a kedvenced?

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!