Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

5 olyan zöldséges Budapesten, ahol tényleg mindent megtalálsz

Összeszedtünk nektek 5 olyan zöldségest, ahol az alap friss árun kívül különlegesebb portékára is szert tehetsz. Budapestiek előnyben!

Ezeken a helyeken nyugodtan beszerezheted az esti vacsi vagy a vasárnapi ebéd alapanyagait - csak győzz válogatni a sok friss finomság közül!

Pro-Vita

1136 Budapest, Hollán Ernő u. 5.

A Hollán Ernő utca elején, közvetlenül a Jászai Mari tér mellett találod a Pro-Vita portáját, ami már messziről kelleti magát a színes zöldségekkel a bejárata előtt. A kínálat lenyűgöző: nemcsak a szokásos krumpli-répa-saláta téma pörög, találtam itt például fodros kelt, rebarbarát és istenien illatozó magyar paradicsomot, epret is. Magvak (mandula, dió) és hüvelyesek is kaphatóak kimérve, ezen kívül pedig komplett delikáteszként működik az üzlet, ahol konzervek és italok is nagy választékban beszerezhetőek. Nem állítom, hogy ezentúl kiiktathatod az élelmiszerboltokat a Pro-Vitával, de rengeteg alapcikket meg fogsz itt találni, katonás rendben. Kétszer is teszteltem, az áru frissességére nem lehet panasz.
 

Ezt láttad?

5 hagyományos retró cukrászda Budapesten, amit vétek lenne kihagyni

C-vitamin Porta

közvetlenül az Almássy tér mellett, a Wesselényi utcán

Régi nagy kedvencem ez a kis retro zöldséges - a Wesselényi utcában megbújva, a trolimegálló szomszédságában zsong az élet körülötte. Nagyon sokan járnak ide, amíg a közelben laktam, sehol máshol nem vettem meg a zöldség-gyümölcs adagjaimat: isteni savanyú káposzta, tojás, házi tészták - csupa friss, hazai árutól roskadoznak a kosarak. Ez legutóbbi ottjártamkor sem volt másképp, a kevésbé szép darabokat ők is leárazzák, és az utcafronton kínálják kedvezményes áron. Érdemes eljönni az Almássy térre értük, többet tudnak a környékbeli szupermarketek zöldséges pultjainál!

Rákóczi Csarnok zöldséges

1084 Budapest, Rákóczi tér

Sajnos nem tudom a hely pontos nevét, nincs kiírva, vagy csak én nem vettem észre. Közvetlenül a Lipóti pékség mellett találjátok, talán ez a kedvenc helyem az összes közül. Drága, ugyanakkor itt még rosszat nem vettem, a kínálattól minden alkalommal tátva marad a szám. Minden katonás rendben sorakozik, többféle paradicsom származás vagy fajta szerint válogatva, magvak, különleges salátafélék, és már a tavasz kezdetekor gyönyörű újburgonya fogadott. Lehet saját kezűleg válogatni, de erre kifejezetten kényesek a tulajdonosok, kerüld a csipegetést, nyomkodást, mert a megcsócsált árut már nem tudják eladni.

Ági zöldség-gyümölcs

1136 Budapest, Tátra u. 18.

Újlipótváros másik nagy favoritja Ági zöldségese, ahol bőven túllátnak a fehérrépán és a paradicsomon. Különleges alapanyagok, finom, friss fűszernövények behűtve - a hely igazi kuriózumnak számít, ahol a tradicionális magyar háztartás és a hipszter gasztrománok is megtalálják a hétvégi ebédhez szükséges alapanyagokat.

Neked Terem

1022 Budapest, Alvinci út 36.

Oké, tudom, klasszikus értelemben ez nem egy zöldséges, aztán meg mégis az, csak online veszed meg a szükséges alapanyagokat. Régóta működnek, és a legvonzóbb tulajdonságuk, hogy közvetlenül a termelőktől szállítanak, megspórolod az utazással töltött időt, és még házhoz (vagy munkahelyre) is viszik neked a finomságokat. Vannak húsfélék, sajtok, lekvárok is, innen tényleg fel tudod tölteni a kamrát! Nem olcsó, viszont minőségi árut kapsz, ha tőlük rendelsz.

Ezt láttad már?

5 mentes cukrászda, ahova bármikor újra elmennénk

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!