Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

7 hely, ahol biztosan nem fogunk mellé, ha húsvéti kalácsot vennénk

Összeszedtünk nektek 7 olyan pékséget a fővárosban, amelyeket meleg szívvel ajánlunk, ha nem magunknak sütjük a húsvéti kalácsot.

Végül is el lehet képzelni a húsvétot kalács nélkül is, de minek, ha tele van a város (és az ország) jobbnál jobb házi kalácsokkal. Összegyűjtöttünk néhányat, hogy legyen miből választani. Figyelem, a legtöbb pékség nyitva lesz szombaton, hogy frissen kerülhessen az asztalra a finomság, viszont résen kell lenni, mert több helyen csak előrendeléssel lehetünk biztosak benne, hogy nekünk is jut belőle.

Három Tarka Macska

Ebből az összeállításból semmiképp sem maradhat ki a Három Tarka Macska. A pozsonyi úti pékség már két éve biztos pont a budapesti pékségpalettán, kiemelkedően jó kenyerekkel és péksüteményekkel. A szuperlativuszok a kalácsra is vonatkoznak, és arra a tényre is, hogy húsvét alkalmából újra kapható és előrendelhető a hely egyik specialitása, a fehércsokis-áfonyás briós. A Három Tarka Macska az ünnep alatt csak szombaton lesz nyitva, akkor viszont reggel 8-tól egészen este fél 8-ig.

JM6

A Jászai Mari téren található JM6 nem viccelt, amikor összeállította húsvéti kalácskínálatát, amely gyakorlatilag minden ízlést lefed. Lehet rendelni édes és sós fonott kalácsot, foszlós kalácsot, babkát, valamint teljes kiőrlésű fonott kalácsot édes és sós változatban is. A hely egyébként pénteken és szombaton is nyitva lesz, 9-14 óráig, ami is azért is jó, mert így beszerezhetünk néhányat a már-már emblematikus, NAGYON vajas kifliből is.

Auguszt 1870 (Fény utca)

Auguszt József és csapata is igen bőkezűen alakította ki húsvéti ajánlatát. A Fény utcai Augusztban parádés módon él együtt a hagyomány és a minőség (és persze az innováció is). A húsvéti ajánlatban természetesen szerepel a kalács is, mégpedig ez a gyönyörű, körbe fonott változat, aki azonban valami másra vágyik, az legjobb lesz, ha a húsvéti nyuszi szellemében a répatortát választja. Amennyiben számítunk locsolókra is, nekik is szétnézhetünk a kínálatban, csokinyuszikkal, illetve csoki- és marcipántojásokkal is készülhetünk hétfőre. Viszont vigyázat, az Auguszt már csak csütörtökön lesz nyitva, érdemes így időzíteni a beszerző körutat.

Artizán

Az Artizán kalácsát mindenkinek ajánljuk, azokra viszont, akik nem édesszájúak, ez különösen igaz. A csinos kis kalács alkotóelemi között ugyanis a szezon legzöldebb kedvence, a medvehagyma is szerepel, sőt, a füstölt sajt is. Tökéletes kiegészítője lehet a húsvéti asztal sós „oldalának”. Az Artizán a húsvéti hétvégén szombaton lesz csak nyitva, reggel 7-től délig.

Levendula Porta, Kékkút

Aki olyan szerencsés, hogy a Káli-medencében tölti a húsvétot, az semmiképp se hagyja ki a Kékkút határában található Levendula Portát, ami pontosan olyan hely, mintha rokonoknál tennénk látogatást (mármint a jófej rokonoknál). A teraszon üldögélve olyan relax élmény jön, ami a nagyvárosban azért nemigen adatik meg. A Levendula Portán vasárnap levendulás kaláccsal készülnek, érdemes reggelitájt érkezni.

Panificio il Basilico

Aki nem hiszi el, hogy a kalács mennyire ezerarcú péktermék tud lenni, az nyugodtan vessen egy pillantást a Panificio il Basilico húsvéti ajánlatára. A kínálatban nyolcféle kalács szerepel, az egyszerűbbekről kezdve a málnás-étcsokis formakalácson át a teljes kiőrlésű változatokig. Szintén választhatunk az édes és a sós verziókból is, viszont nem árt sietni, ha nem szeretnénk lemaradni, mert előrendeléseket csak csütörtökön délig lehet leadni. A Városmajor utcai Panificio viszont pénteken is nyitva lesz!

Pékműhely

Nagyon vigyázzunk, ha a Pékműhelybe megyünk kalácsért, mert előfordulhat, hogy nem jut el az ünnepi asztalig. Ez a kalács mindenféle extra nélkül is, a maga egyszerűségében tökéletes. A Pékműhely kínálatában különben szerepelnek másféle fonással készült, illetve dióval/mákkal megszórt verziók is. A pékség a húsvéti hétvégén csak szombaton lesz nyitva, akkor viszont a megszokott nyitvatartással.

Ezt is nézd meg az ízHUSZÁR magazinon:

7 hazai étterem, ahol idén a medvehagyma a fő- vagy mellékszereplő

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!