Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

8 amerikai elnök kedvenc ételei - ezeket szerették az USA legfontosabb emberei

Híres emberek hétköznapi szokásai közt turkálni mindig élvezetes - gyarlóság, de tény, ez van. Mi természetesen az ételtémára fókuszálunk, méghozzá amerikai elnökök esetében.

Miért jó érzés végigolvasni ismert emberek furcsa étkezési szokásait vagy kedvenc ételeit? Megkereshetjük a dolog pszichológiai hátterét, mert nyilván ennek is van, most viszont szimplán csak felfedjük, miket szeretett az USA történelmének 8 olyan befolyásos elnöke, akiknek neve örökké bevésődött az emberek fejébe.

1. Franklin D. Roosevelt (1933–1945)

Roosevelt híres volt igencsak hétköznapi, egyszerű, házias, semmi-fancy ízléséről, ha étkezésre került sor. Olyannyira, hogy kedvencei közé tartozott egy jó szaftos sajtos melegszendvics vagy egy sima omlett is, de volt, hogy hot doggal várta VI. György királyt és lányát, a mai II. Erzsébet királynőt amerikai látogatásuk alkalmából. 

2. John F. Kennedy (1961–1963)

A Brookline-i születésű sztárelnök tősgyökeres New England-inek számított – és ez étkezésében is visszaköszönt. Szerette a sült babot, jó katolikus létére péntekenként halat evett, és az általunk kevéssé ismert clam chowdert is imádta – ami tulajdonképpen egy szaftos, zöldséges kagylóragu. 

3. Richard Nixon (1969–1974)

Vagy diétás okoknál fogva, vagy csak azért, mert imádta, nem tudni, de nagyon sok túrót (helyesebben cottage cheese-t) fogyasztott. Állítólag friss gyümölccsel szerette, például ananásszal, a tetejére pedig ketchupot löttyintett. Egészségére.

4. Ronald Reagan (1981-1989)

A republikánus elnök egyik kedvence a mac and cheese (amerikai sajtos tészta) és a fasírt volt, de ez lényegtelen ahhoz képest, amennyire odáig volt az édességekért. Imádta a jelly bellyt, a monkey breadet (ami gyakorlatilag fahéjas aranygaluska), a csokitortát és felesége, Nancy fudge brownie-ját.

5. George H.W. Bush (1989–1993)

Az idősebb Bush sem cifrázta túl a dolgokat: tojás, hot dog, beef jerky, töpörtyű, de a lényeg, hogy MINDENRE tabascot vagy valamilyen csípős szószt öntött.

6. Bill Clinton (1993–2001)

A hírek szerint nagyon szerette a McDonald's-ot, de csak 2010-es szívműtétéig, amikor is vegán lett, és vissza se nézett. Egyik kedvence azóta a vegán sajtos, húsmentes lasagna.

7. Barack Obama (2009–2017)

Obamáról tudni illik, hogy szeret főzni, és van egy isteni chilireceptje, amit a főiskolás évek óta járat a családban. Gyengéje még a nachos guacamoléval és a popcorn is.

8. Donald Trump

Az USA csodás jelenlegi elnökéről – bár állítása szerint kampánykörútjai során rengeteget fogyott – fotós bizonyítékok vannak, hogy úton útfélen gyorskaját eszik. Hamburger, kóla, sült krumpli, tojás, bacon, tésztafélék, steak – mindegy, csak ártson. Sőt, saját márkája is van, a Trump Steaks, ami minőségi marhahúst forgalmaz.

Ezt láttad már az ízHUSZÁR magazinon?

4 sorozatgyilkos igen bizarr utolsó vacsorája – ezekre az ízekre vágytak haláluk előtt

via

címlapfotó: Drew Angerer/Getty Images

Szólj hozzá!

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tekike
tekike Tue, 2019-02-19 21:57

A hot dogot , hamburgert és Meki kaját kedvelő elnökök ízléséhez nincs mit hozzáfűznöm...Nixon kedvenc ételén a túrón nagyon csodálkoztam. Egy ismerősöm Amerikába ment férjhez. A férje és családja nagyon megszerették itthon a túrós pogácsát. Alig találtak Seattleben túrót. Kizárólag egy ukrán boltban volt...arany árban:-))))) Ananász és ketchup...Ajjjajjjj.
Obamán nem is csodálkozom, hogy szeret főzni....