Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Díjat nyert a Michelin-csillagos étterem menő magyar kártyalapos étlapja

A designvilág Oscar-díjaként emlegett Red Dot díjjal jutalmazták a Studio Nur kártyapaklira hasonlító menükártyáit, melyek a Michelin-csillagos Costes étteremnek készültek. 

A budapesti Studio Nur elnyerte a világ legrangosabb designdíjaként számon tartott Red Dot elismerést a különleges formátumú étlappal, ami a Costes étterem számára készült. 

A nagy presztizsű díj egy hármas együttműködés eredménye, az első Michelin-csillagos étterem akkori séfje, Palágyi Eszter adta az ötletet a menükártyákhoz, a Laki Eszter vezette Studio Nur tervezte meg, a csúcsminőségű nyomdatechnológiáért pedig az Inkredible Letterpress felelt. 

Az étlap különlegessége, hogy akár egy kártyajátékban, a különböző ételekkel illusztrált lapokból választhatják ki a vendégek a fogyasztani kívánt fogásokat.

A bővíthető pakli lapjai kétrétegű, felületében finoman strukturált papírból készültek, melyek a kártyajátékoknak megfelelő grafikai elrendezéseket követik. A kártyalapok frontján az adott fogás fő alkotóeleme szerepel, amit sematikus vonalrajzokkal, virtuóz egyszerűséggel jelenítenek meg. 

A prémium minőségű kártyalapokon magyar és angol nyelvű leírás található az adott ételről és annak meghatározó alapanyagáról. A kártyák között elhelyezett 'joker' lapnak köszönhetően arra is lehetőségünk nyílik, hogy üzenjünk valamit a séfnek.

Gratulálunk!

 

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: Zoltán András 

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!