Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Elstartolt a Bocuse d'Or Lyonban, rögtön egy váratlan fordulattal

Pohner Ádám és a magyar csapat ma reggel 8:10-kor megkezdte a versenymunkát a versenyboxban. 

A magyar csapat magabiztosan dolgozik a Bocuse d’Or lyoni döntőjében, ebben nincs változás, a zsűrizésben viszont történt egy váratlan fordulat. Hamvas Zoltán hirtelen megbetegedése nem teszi lehetővé, hogy részt vegyen a mai kóstolózsűrizésben, így a helyét – a francia zsűri beleegyezésével – a helyszínen eredetileg vendégként részt vevő Széll Tamás veszi át.

Így aztán két év után az egykori magyar versenyző ismét a boxok közelébe kerül, igaz, ezúttal az asztal túlvégén végzi a munkát. "Beugró" kóstolót valószínűleg keresve sem találhattak volna jobbat Hamvas Zoltán helyett, hiszen Széll Tamás nemcsak versenyzőként rendkívül tapasztalt a Bocuse d'Or világában, de 2018 júniusában Torinóban már részt vett a zsűrizésben, hiszen az európai válogató egyik zsűrielnöke volt.

A változás semmilyen módon nem befolyásolja a magyar csapat szereplését.

A Bocuse d'Or világdöntője kedden és szerdán zajlik, összesen 24 ország részvételével. Kedden 10 ország versenyzik, a magyarok kezdtek másodikként. Rendkívül erős a mezőny, mivel ma főz többek között az Egyesült Államok, Norvégia és Dánia csapata is. 

A csapatoknak két étellel kell előállniuk: a hústál főszereplője a csontos borjúkaraj, a tányértéma pedig a francia klasszikus, a chartreuse, amelyet különböző kagylófélékkel kell majd elkészíteni.

A verseny történéseit a Bocuse d'Or Facebook-oldalán is követhetitek:

Ez is érdekelhet az ízHUSZÁR magazinon:

Enzsöl Balázs édességei mellett nem lehet szó nélkül elmenni

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!