Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ez a francia étterem beintett a Michelin-csillagainak, inkább visszaadná őket

18 évig ragyogott a világ élvonalában a három Michelin-csillagot nyert francia étterem, de most inkább visszaadnák őket.
Ó a Michelin csillagok. Ha egy van, akkor jó vagy. Ha kettő van, nagyon jó vagy. Ha három van, te vagy az Isten. Valahogy így mondták az Ételművész című filmben is, és ahogy abban a történetben, úgy a valóságban is séfek százai vágynak a profizmust és sikert elismerő csillagokra. Vannak azonban olyanok, akik inkább nyomásként élik meg ezt az elismerést.
 
 
Miért vágyik arra egy étterem, hogy levegyék őket a legelőkelőbb listáról?
 
Azt, hogy a Le Suquet à Laguiole étterem lekerüljön a Michelin listájáról, a jelenlegi tulajdonos Sébastien Bras kérte, aki nem mellesleg Michel Bras világhírű séf fia. 
 
 
A Le Monde folyóiratnak nyilatkozó Bras azt mondta, azért hozta meg ezt a döntést, mert az a nyomás, amit a Michelin gyakorol az éttermekre, az gátolja a kreatív alkotófolyamatot.
 
,,Szabad szellemben stressz nélkül szeretnék olyan ételeket kínálni, amiben a lélek és a környezet fontos!" - utalva arra, hogy ne azért egyenek nála, mert egy kis könyv fontosnak jelöli őket. 
 
Azért a Michelinnek is volt egy két szava ehhez a dologhoz. Claire Dorland-Clauzel, a Michelin végrehajtó bizottság tagja azt mondta:
 

,,A Michelin történetében ez az első ilyen igény."

A bizottsági tag azt is mondta, hogy nem biztos, hogy leveszik az éttermet a listáról, az a lista ugyanis ügyfeleknek készül, nem pedig étterem-tulajdonosoknak. 
 
 
Ez nem valami bíztató, pedig Bras megosztott egy videót a Facebok-oldalán, amiben részletesen elmondja miért döntött úgy, ahogy.
 

,,A karrierem egy új fejezetét nyitom meg. Most már Michelin nélkül, de annál nagyobb szenvedéllyel fogok főzni!"

Végül is igaza van. Nem lehet kényelmes mindig a Michelin kritikusok ármánykodásait figyelni, hiszen állandó stresszben tartják az éttermeket. Persze számukra rettenetesen fontos a minőség, ezért a legapróbb részletekre is odafigyelnek, ha egy helyet kell rangsorolni. Ez mindenképpen dicséretes, de ez az éttermek séfjeinek és tulajdonosainak sok idegeskedéssel jár. Nem tudjuk, mi lesz a végkifejlet, de drukkolunk a séfnek.
 
 

És ezt olvastad már az ízHUSZÁR magazinon?

A "majdnem varázsszavak" egy őszköszöntő közel-keleti krémparádéban

(via: FOODBEAST)

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!