A fakocka egyszerűségű, de mégis különleges lecsó: a Shakshuka

Minden országnak megvan a megfejtése a lecsóra, így Izraelnek is. Cikkünk után ha nem is rohansz azonnal a szabadba, hogy elkészítsd, de a konyháig tuti szélvészként söpörsz!

A betondzsungel rejtett zugaiban sajnos manapság egyre több magára nem adó vendéglős nevez bármilyen fogást shakshukának, aminek paradicsom és paprika az alapja, és a közepére üt egy tojást. Pedig tény, hogy ennél nem sokkal bonyolultabb ennek az ételnek az elkészítése. A lényeg az alapanyag, az arányok, az állag, és az autentikus fűszerezés - ha ezek nem stimmelnek, az valóban tud rontani az élvezeti faktoron.

Pont ezért gondoltam azt, hogy csakazért is elkészítem ezt a receptet a szabadban is, hogy bebizonyítsam - magamnak is:

ezt a pazar kaját igazán nagy művészet elbaltázni.

Na meg - hogy őszinte legyek - , a szemem előtt lebegett az is, hogy nem kell egy halom motyóval a hátamon felballagni a hegyre főzni, mert csak hagymára, paradicsomra, paprikára, tojásra, na meg a fűszerekre lesz szükségem.

Természetesen a könnyített menetfelszerelést árnyalta a vasserpenyő és minden egyéb kütyü, amit magammal vittem, de az meg legyen már az én bajom. Ennek a lecsónak az elkészítésével nyugodtan bíbelődhetünk Jesolo napszítta kempingjeiben, vagy akár a Mátra erdeiben is.

A lényeg, hogy ha szabadtűzzel operálunk, akkor előtte a telefonon állítsuk az 1-es gombra a tűzoltók számát... 

...hátha szükségünk lenne tippekre és praktikákra a fűszerezés tekintetében, mert ugye az interweb a természet mélyén csak akadozva érhető el. Viccet félretéve, és coelho-i magasságokba emelkedve: vigyázzunk és figyeljünk a természetre és magunkra!


RECEPTÉRT KLIKK IDE

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!