Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Felhúztuk a kedvenc kajáinkat, és kívánatosabbak lettünk, mint valaha

Az amcsik néha sült bolondok, de a divathoz van érzékük. Új őrület ütötte fel a fejét nyugaton: vegyél magadra egy pirítós kenyeret!

,,Mindenekelőtt szeretném megjegyezni, hogy a fokhagymás kenyér egy csodálatos fogalom, amit tiszteletben kell tartani!"

- mondta a kaliforniai művész-zenész-komikus és tervező Rocom, a pirítósos póló megálmodója. Én nem vitatkozom, biztosan sokaknak vált valóra az álma azzal, hogy végre a szekrényükbe akaszthatnak egy pólót, amint két ínycsiklandó fokhagymás pirítósnak a képe díszeleg. 
 
 
De hogy miért is pont ez a kép került a pólóra? ,,Egy ismerősömnek a nagyija gondban volt a közösségi médiával. Véletlenül kiposztolta az összes olyan szót, amire napközben rákeresett a neten. A sok random kifejezés közül az egyik ez volt: fokhagymás pirítóskenyér. Biztosan egy receptet keresett, vagy ilyesmi. Elgondolkoztam, hogy ez neki ott, akkor biztosan fontos volt. Nem kevésbé fontos, mint amikor csak úgy rákeresünk például Beyoncéra. " 
 
A művész gondolt egyet és egy varázslatos netes pólókreátorral készített egy pólót a kenyér képével és nevével. Itt kezdődött a "Fokhagymás Kenyér Forradalom"Bárki megvásárolhatja, végül is ki nem szereti  a fokhagymás kenyeret?!
 
De mi van azokkal akiknek nem ez az étel a kedvencük?
 
 
Sokat látott ízHUSZÁRainktól azt kértem, mondják meg melyik a kedvenc ételük és együtt létrehozzuk a kajapólók magyar forradalmát. Mindenféle kajanevekkel dobálóztunk és felszínre törtek gyermekkori emlékek. Volt itt zsíros kenyér, rántott hús, csüngőhasú malac, de végül ezek mellett döntöttünk:
 

Nemes Nóra:

"Legyen egy nagy tál bolognai! De most ettem, úgyhogy nem tudom jobban átgondolni. Legyen inkább vega chilis bab!"

 
 

"A lassan főtt, pont kellemesen csípős, krémes, gőzölgő, tejföllel irdatlanul nyakon locsolt tex-mex gyöngyszemmel, a chili con carnéval akkor is fel lehet dobni a napomat, ha történetesen egy nyálkás, ónos esős novemberi hétfő van. A kis lángon összehegesztett ízek akkor is jöhetnek, ha nincs benne hús - megfelelő fűszerekkel a chili sin carne is jöhet bármikor!"

Hering Andris, az ízHUSZÁR magazin főszerkesztője:

"A pho az enyém! Sajnálom, de stoppolom."

"Ez az az étel, amit bárhol, bármikor megeszek, sőt, ha nincs meg a heti betevő vietnámi levesem, akkor nem is ettem, nem is éltem igazán."

"Egyébként már a gyógyulás útjára léptem, mert a Sriracha chiliszószról kezdek leszokni, helyette pedig friss chilipaprikával és irdatlan mennyiségű savanyított fokhagymával pálcikázom és kanalazom."

Kárai Dávid:

"Jó, ha nem lehet pho, akkor legyen rakott kel! A recept és a fotó egyébként a sajátom: ez az egyik első étel, amit készítettem, az évek során pedig szinte tökélyre fejlesztettem. Egy cikkemben el is árultam, hogy mi az én titkom."

Hajdú Anna: 

"Pho én is akartam lenni, de a gőzgombóc is nagy a kedvencem. Legyen az!"

"A gőzgombóc klassz egytálétel, forró, ízes töltelék és puha tészta. Nincs olyan napszak, vagy évszak, amikor nemet tudnék - vagy akarnék - mondani rá."

Hajnal Stefi:

"Nem találok igényes képet a sajtos-tejfölös tésztáról, ezért a második kedvencem, a Käsespätzle lesz rajtam!"

"A Käsespätzle - avagy kézespicli, ahogy én hívom - egy brtuálsajtos osztrák nokedli sok pirított hagymával a tetején. Szeretem én a salátát is, de a forró olvadt sajtos tészta gondolata azért sokkal hívogatóbb!"

Bodor Tamás (Szabadtűz):

,,Egy egészben sült kismalac legyen a pólón, de ha ez morbid, akkor lehet csevap is, lepénnyel és kaymakkal."

"Belgrádban, az egyszer volt Jugoszláviában nőttem fel, így a faszén parázs felett sült húsok imádatát az anyatejjel együtt szívtam magamba. Gyerekkorom óta a kedvenc kajám a csevap vagy a pljeskavica, igazából tök mindegy, milyen a formátum! Az abszolút lényeg úgyis a lepény, hús, kaymak és fehér-hagyma kvintesszenciájáról szól."

Az ízHUSZÁROK tehát így hódítják meg a pólópiacot! Azt, hogy ezeket a pólókat fogjuk-e terjeszteni, azt még nem lehet tudni, de az biztos, hogy azóta le sem vettük őket. Különdíjban részesíteném Hering Andris főszerkesztőt, aki annyira komolyan veszi kedvenc ételét, hogy magára is varratta. Ilyen egy igazi pho-fan! 

 
Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!