Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Felszáll a rózsaszín köd! Hódító útjára indul az új találmány: a rózsaszín csoki

A Barry Callebaut a világ vezető csokoládé- és kakaótermékeinek gyártója a tej- , fehér- és étcsoki után létrehozta a negyedik típusú csokoládét, ami rózsaszín!
A csokicsodát a napokban mutatták be Shanghaiban, és nemcsak a színe az, ami felhívja magára a figyelmet - lágy íze, ami piros bogyós gyümölcsökre emlékeztet, szintén igen jellegzetes.

,,Természetes, színes, és megőrzi a csokoládé jellegét" - nyilatkozta Antoine de Saint-Affrique, a svájci Barry Callebaut cég vezérigazgatója a Bloombergnek.
 

80 éve ez az első új típus a csokoládék világában - itt a Ruby Chocolate, azaz a rózsaszín csoki!

 
 
A kakaóbabok a világ különböző régióiból származnak, nem csak egyféle létezik: a rózsaszín csoki nem másból készül, mint úgynevezett rubin kakaóbabból. Ez az édesség nem keserű, nem tejes, nem édes, csupán a rubin kakaóbab gyümölcsös ízjegyei dominálnak benne - annak ellenére, hogy nem adtak hozzá sem gyümölcsöt, sem aromát.
 
 
A legutóbbi felfedezés az 1930-as években megalkotott fehércsokoládé volt, ezért nagy szenzáció ez az új szín a csokiimádók körében: találóan a Ruby nevet kapta, karakteres vöröses árnyalata miatt tehát ez a negyedik fajta csokoládé. 
 

 
Hogy mikor tudunk rózsaszín csokit venni a sarki közértben, azt még nem lehet tudni, de Peter Boone, a Barry Callebaut vezető innovációs és minőségügyi tisztviselője elmondta:

"Ezen innovatív áttörés bevezetésével a csokoládégyártók és -fogyasztók számára világszerte elérhetővé tesszük, az ét-, tej- és fehércsokoládé mellett - negyedik típusként - a Ruby csokoládét."
 
Nem tudjuk, Ti hogy vagytok vele, de mi alig várjuk!
 

És ezt olvastad már az ízHUSZÁR magazinon?

Az Adidas sör- és hányásálló cipőt dobott ki az idei Oktoberfestre

 

(via INDEPENDENT)

 
Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!