Az igazi ínyencek a szusikat több szempontból is véleményezik, de most tényleg messzire mentek

Szerintük van pár alternatív módja annak, hogy meggyőződj arról, hogy a nigiridet mesterien vagy hanyagul készítették.

Az egyik legismertebb kis szusifalat a nigiri. A nigiri egy kézzel formázott, ovális rizsgombóc. Erre rakják rá a halcsíkot, zöldséget vagy bármilyen más tengeri herkentyűt. Hogy lásd miről beszélek, mellékelek egy "nigiri-ábrát", nézd!

Van egy alternatív módja annak, hogy meggyőződj arról, hogy a nigiridet mesterien vagy hanyagul készítették el. Tedd a szegény kis nigirit egy szélcsatornába és nézd meg mi történik!

Ezt a remek ötletet egy televíziós műsorban valósították meg, a Begin Japanalogy című ismeretterjesztő sorozat egyik epizódjában. Ezt a műsort az NHK (hivatalos angol nevén Japan Broadcasting Corporation Japán közszolgálati műsorszolgáltató) készítette, és a világ számos országában nyomták a TV csatornák 2008-tól. Honnan máshonnan szerezhetne tudomást egy hétköznapi ember arról, hogy hogyan viselkedik egy szusifalat - amikor körültekintően megvizsgálják - ha nem a TV-ből:

A videóban nem csak azt láthatod, ahogy a hanyagul készített nigiri tetejéről a szél lesodorja a lazac csíkot, a kis falatokat számos vizsgálatnak alávetik. Például nyomásvizsgálattal azt nézik, hogy a szusimester, melyik szögből, hogyan nyomja a rizsgombócot, hogy annak hibátlan alakja legyen, de ez még nem minden. 

Egészen elvetemült dolgot is csinálnak a videó végén. MRI gépben vizsgálják a nigiriket!

Itt szeretnék bocsánatot kérni a televíziós műsor nevében mindazoktól, akik hónapokat várnak az MRI vizsgálatra. A sushikat az MRI gépbe tenni, ezért volt "létfontosságú", hogy avatatlan szemek is láthassák, mi a különbség egy amatőr által készített falat és egy mester által készített falat között, íme:

És ezt olvastad már az ízHUSZÁR magazinon?

Emberi haj a kenyérben - Szerintünk te is megkóstoltad már!

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!