Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kultúrfelvágott: ikonikus sorozatok ikonikus koktéljai 1. Ezeket felhajtva Carrie Bradshaw is csámpázva megy haza

Már csak egy hajszál választ el minket a nyártól, és a jól megérdemelt pihenéstől – ehhez hoztam Nektek két egyszerű, frissítő koktélt, méghozzá két klasszikus sorozatból.

Gyakorlatilag már az egyetemi tanulmányaim legelején felfedeztem a sorozatdarálás örömét, és azt hiszem, minden sorstárs, sorozatkedvelő egyetemista pontosan tudja, hogy vizsgaidőszakban (szervusz tavaszi félév!) csúszik a legjobban egy-két évad az aktuális kedvencből. Na, nekem tavaly ilyen volt a Szex és New York, amit sokévnyi visszakozás után kezdtem el, hogy aztán alig pár epizóddal később minden, a szörnyűséges mozifilm miatti ellenszenvem elpárologjon.

 

Az első koktélt tehát Carriék világából hoztam, de még véletlenül sem a mindenki által ismert cosmopolitan az. Elvégre a nyárra készülünk, amihez valami lazább, gyümölcsös nedű dukál. Mint amilyen a sorozat számomra legemlékezetesebb itala, a flirtini is. És hogy abban mi van?

Vodka, ananász, pezsgő.

Bevallom, kicsit csavartam a csajok receptjén, mert pezsgő helyett gyöngyöző borral készítettem, de ígérem, így is finom!

A másik koktél pedig egy talán még ikonikusabb sorozatból van. Ha azt mondom, hogy ez a Tiki halála, akkor még valószínűleg csak az elvetemültebb rajongók vágják rá a műsor címét, ezért itt egy kis segítség:

Igen, a Jóbarátokról van szó, azon belül is Monica híres koktéljáról, amit a legelső epizódok egyikében készít, amikor a friss munkakezdő Rachel először fakad ki az önállóság okozta fáradalmak miatt. Mivel az italról később is csak annyit tudunk meg, hogy rum van benne, a rekreációját illetően szabadon szárnyalhatott a fantáziám. A koktél pirosas színéhez azért ragaszkodtam, így született meg ez az üdítő epres-rumos puncs, amit stílszerűen egy csajbulira készítettem el. Elárulom, nem maradt belőle.

Egyébként szerintem, ami az időjárást illeti, már egy hónapja nyaralunk hétköznapjaink aszfaltdzsungelében, szóval igazán nem kötelező nyárig várni, ha kipróbálnátok valamelyik gyümölcsös frissítőt. Ha pedig így tesztek, írjátok meg, hogyan ízlett!

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon? 

A "sellőtea" neked való, ha unod a szokásos fekete vagy zöld verziókat!

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!