Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Megkóstoltuk a világ egyik legbüdösebb ételét, és túléltük!

Tilos nyilvános helyen fogyasztani, mert annyira büdös. Megnéztük - és megszagoltuk -, mit tud valójában a durián, a legszagosabb gyümölcs a világon.

A durián a világ legbüdösebb gyümölcse. Az a gyanúm - és ezt a kóstolás csak megerősítette -, hogy ez a hangzatos cím nagyban hozzá is segítette ahhoz, hogy órási rajongótábora alakuljon ki, és ebben kevesebb szerepet játszik az íze.

A rajongótábor amúgy nem vicc, olyan lelkes duriánhívők vannak, akik képesek voltak megfinanszírozni egy kutatást, amiben arra keresték a választ, hogy mitől lehet ennek a gyümölcsnek olyan istentelenül kellemetlen szaga. Végül arra jöttek rá, hogy a gyümölcsben a kénképződés kimagasló mértékű, így ez lehet a kíméletlenül büdös szag forrása. 

A durián annyira büdös, hogy egyes országokban nem is engedik tömegközlekedési eszközökre felvinni, sőt, van ahol még a nyílt utcán is tilos a fogyasztása.

Nyilván nekünk is ki kellett próbálnunk:

Ezt olvastad már az ízHUSZÁR magazinon?

Sertésnyelv, szalontüdő, rántott fül - Szánkba vettük a disznó legmegosztóbb testrészeit

Szólj hozzá!

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

.Méhecske.
Méhecske / .Méhecske. Sat, 2018-03-03 19:46

Honnan szereztétek ezt az előre csomagolt (fagyasztott??) változatot? Tényleg rosszul fest abba a fóliába csomagolva, mintha már kissé romlott is lenne. Én szagoltam élesben duriánt Malajziában, ahol standnyi durián volt egymásra pakolva, felvágva is, és hát... messziről bűzlött, ráadásul engem az íze sem győzött meg, kb. mint a szaga. Vaníliás? Ugyan, kérem, ez inkább 2 hétig sportcipőben érlelt befülledt gombás zoknira hajazó bűzparádé :)