Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!
LECSÓkérdés: most akkor kell bele fűszerpaprika vagy nem?
A baráti társaságban egyszer "vérkomoly" lecsófőzési vita alakult ki a fűszerpaprika-használat körül. Igen vagy nem? És miért nem? Vagy miért igen?
Ásványvíz versus csapvíz - melyik a jobb? Jobb valamelyik?
Csapvíz vagy palackozott víz? Melyik jobb és miért? Mit igyunk? És ti melyikre szavaztok?
Tudtad, hogy a fürdőszivacsod tulajdonképpen uborkából készül? Ez a luffa!
Szeretjük az érdekességeket, amelyek ételekkel kapcsolatosak, így megörültünk annak is, hogy a luffa-szivacs tulajdonképpen nem más, mint egy tökféle!
Tudtad? Régen, ha valaki toast-ot mondott, annak valóban köze volt a pirítóshoz!
Ha hiszitek, ha nem, voltak idők, amikor koccintáskor a sör vagy bor mellett egy szelet kenyér is előkerült. Ezért mondunk toast-ot egymásra!  
Mitől márkázott egy vaj és az egésznek mi köze a teához? Utánajártunk!
A csemegepultok előtt álldogálva az egyszeri bevásárló nem ritkán teszi fel a kérdést: mitől márkázott a márkázott vaj és mitől tea a teavaj? Itt a megfejtés!    
Mi köze egymáshoz a cukorkáknak és egy rovarnak? Sajnos elég sok!
A sellakk nem egy cukorka felületét varázsolja fényessé. De mit érdemes róla tudnunk?    
Nagy liszthatározó - mire jók az egyes lisztfajták? 2. rész
A boltok polcain rengetegféle liszttel találkozunk. Sorra vesszük a leggyakoribbakat, és eláruljuk, mire érdemes őket használni.    
Érdemes-e megmosni a gyümölcsöt, mielőtt beleharapunk?
Érdemes-e megmosnunk a gyümölcsöt, mielőtt beleharapunk? Elárulom, a válaszon nem fogunk különösebben meglepődni.   
Műanyagcsomagolás az ételBEN - A mikroműanyagok már a spájzban vannak
Az aprócska, mikroszkópikus műanyagszemcsék a mindennapjaink részévé váltak - akkor is, ha nem látjuk őket. Melyek a valós veszélyeik?    
Mitől szűz egy olívaolaj? Annyit elárulunk, nem a szemérmessége az oka
Mit veszünk, ha extra szűz, ha finomított vagy "sima" olívaolajat vásárolunk! Most tiszta vizet - vagy olajat - öntünk a pohárba.   
Miben más a panko, mint a jól ismert zsemlemorzsa? Végre kiderül!
Egyre több receptben találkozunk idehaza is a rejtélyes pankomorzsával. Most utánajárunk, mi fán terem ez a "spéci" zsemlemorzsa.  
Természetes és mesterséges aromák. Mi a különbség valójában?
A nagyipari körülmények között készült ételek valójában mérnöki kreációk, amelyekben sok hozzáadott aromaanyag is megtalálható. Természetesek és mesterségesek egyaránt. 
Te is kóstoltál már rovart, legfeljebb nem tudsz róla!
A bíbortetű névre hallgató aprócska élősködő a fügekaktuszok "vérét szívja". Mi pedig az általa termelt vörös pigmentet fogyasztjuk. 
A mozzarella ötven árnyalata - Nem csak egyféle mozzarella létezik!
Gondoltad volna, hogy számtalan "altípusa" létezik mindannyiunk hófehér kedvencének, a mozzarellának?  
New Nordic - Te tudod, mi fán terem a legmenőbb kortárs kajatrend?
A világ élvonalába tartozó számos étterem egy egészen különleges szemléletet követ, amely Észak-Európából indult hódító útjára.   

Korábbi bejegyzések