Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Miközben a bolygó felmelegszik, te lehűtheted magad Donald Trump fejével!

Donald Trump kétségtelenül jellegzetes és karakteres figura, aki sokakat megihlet. Két designer most egészen szokatlan szerepben mutatta be az USA jelenlegi elnökét. 

2017. június 1-jén Donald Trump kilépett a párizsi egyezményből, azaz úgy döntött, az USA nem vállalja azt, hogy csökkenti az üvegházhatású gázok kibocsátását. Két designer, Scott Kelly és Ben Polkinghorne egy mókás kis termékkel fejezte ki az egyet nem értését az elnök döntésével.

Piacra dobtak egy Trump fejét formázó, szilikonból készült - és szigorúan újrafelhasználható - jégkockatartót. A tömeggyártásba kerülő kicsike fejeken kívül készül 25 darab, nagyobb méretű, különleges, kézzel mintázott jégszoborforma is, amelyeket a Mackinnon & Saunders bábgyártó cég szakemberei valósítottak meg.  Ez a cég készítette A fantasztikus Róka úr és a Halott mennyasszony című animációs filmeket is. 

párizsi éghajlatvédelmi egyezmény

A párizsi egyezmény az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának mérséklésével, a globális felmelegedéshez történő alkalmazkodással, valamint annak pénzügyi következményeivel foglalkozik. Az ENSZ éghajlatváltozási keretegyezményének (UNFCCC) 195 tagja 2015-ben szavazta meg az éghajlatvédelmi egyezményt, és 2017 augusztusáig ugyanennyien alá is írták, és közülük 169 ország lett a keretegyezmény tagja. Az egyes államok maguk határozzák meg, mennyiben csökkentik az üvegházhatású gázok kibocsátását. 2017. június 1-jén Donald Trump bejelentette, hogy az USA kilép az egyezményből.

Miért pont jég? A készítők az izzadva olvadozó Trump fejével jelzik azt, hogy hiába döntött úgy az elnök, hogy nem törődik a globális felmelegedéssel, annak a következményei senkit nem fognak kímélni, köztük a jellegzetes frizurájáról híres politikust sem. Ráadásul lehet, sokan nézik örömmel végig azt, ahogy az elnök feje lassan a semmivé válik egy jó pohár italban.

A jégkockatartókból származó bevétel teljes egészében az Environmental Justice Foundation nevű, a világ szegény országaiban megjelenő társadalmi- és környezetvédelmi problémákra fókuszáló non-profit szervezet kasszáját gyarapítja.

Az alábbi koktélok a jégkockák felhasználására adnak tippeket:

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon? 

"Ami jó, az nem lehet olcsó" - Damniczki Balázs cukrászmesterrel beszélgettünk

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!