Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nézd meg, hogyan fest a kortárs művészet borospalackokon

Prémium vörösborok címkéi léptek frigyre az elismert képzőművész, Bukta Imre alkotásaival. Rendhagyó tételeket mutatott be a Soltész borcsalád. 

Kivételes borokhoz és azok formabontó palackjához lesz szerencséje mindazoknak, akik az egri Ostoros Családi Pincészet szeptembertől elérhető prémium vörösboraival találkoznak. A Soltész márkanév alatt ugyanis három ízében és megjelenésében is emblematikus bort rejt, melyekre a híres képzőművész, Bukta Imre egy-egy alkotásának reprodukciója került. 

Béla és az Egri Bikavér találkozása

A második generációs családi borászat 170 hektárnyi vulkanikus talajon elterülő birtokáról kerültek ki az izgalmas tételek. A Kékfrankost a Korcsolyázó cigánylány festménye díszíti, míg a Delelő magának az ikonikus alkotásnak a nevét viseli, fajtáját tekintve pedig egy cabernet sauvignon-zweigelt-merlot házasítás. A sorozat harmadik tagja a kihagyhatatlan Egri Bikavér Superior, amely a másik két díjnyertes tétel mellett Bordeaux-ban  arany minősítésre tett szert.

Utóbbi biztos sikerre számíthat, nem csak a karakteres íze miatt. Nekem rögtön a személyes kedvencemmé vált, hiszen a "Béla fácánnal" alkotás került a palackra. Mostantól nemcsak a műkedvelők számára lesz evidens, ki az a Béla, aki menő piros-fehér csíkos melegítőpulcsiban biciklizik, remélhetőleg a szélesebb közönség is megismeri majd.

A közös kiindulópontot az egri kötődés adta

Bukta Imre művészetét Soltész Gergő mindig figyelemmel követte, a művei pedig kellemes gyermekkori emlékeket idéztek fel benne. Az együttműködés ötletet mégis a címkék grafikusa, Ipacs Géza vetette fel, akit külföldi előremutató példák inspiráltak.

A Munkácsy-díjas képzőművészt számos szál köti az egri vidékhez, mint mesélte, lényegében nem ez az első alkalom, hogy boroscímkékkel van dolga, évtizedekkel korábban ugyanis megtervezte az édesapja által ribizliből és meggyből készített bor címkéjét, pusztán kedvtelésből.

A borok fogadtatását megálmodói izgatottan várják, de remélik a színvilágában, figuralitásában és hangulatában is rokon címkék a belső tartalommal harmonizálva széles közönséget hódítanak majd meg. 

Szerencsés együttállás

A borászat tulajdonosa, Soltész Gergő úgy véli, már a képzőművésszel való találkozás élménye miatt is megérte megalkotni a Soltész borokat. A hasonló gondolkodás már a címke hátoldalán olvasható idézetben is érződik: "Szeretem Bukta Imre képeit. Imre szereti a borainkat. Így ennek az együttműködésnek mi ketten biztosan örülünk." Az üzenet mellett természetesen szeretnék,  - ha hozzájuk hasonlóan - a bort kóstolók számára is egyszerre jelentenének vizuális és maradandó ízélményt az egyes tételek.

A most forgalomba kerülő trió tagjai a legjobb évjáratú dűlőszelekciókból és hordóválogatásokból kerülnek a szaküzletekbe és az éttermekbe, garanciát biztosítva a magas nívóra ügyelve arra, hogy a művészet kedvelői és a bor rajongói is megtalálják benne, amit keresnek.

Ezt olvastad már az Ízhuszáron?

Tea – Csészével a világ körül - interjú Szuna Noémi teaszakértővel

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!