Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Óriási szivárványos buli az "amcsi Traubisoda" új himnusza

A La Croix szódát Amerikában a szivárvány minden színében, tizenhét ízben árulják. Észre sem veszed és rákattansz. Most ódát is írtak a retró frissítőhöz.
 A La Croix (amit hivatalosan Lákroának, az amerikaik pedig csal Lökrojnak ejtenek) valójában ásványvíz. Ha úgy tetszik, szóda, ami természetes ízesítő hozzáadásával valami fenséges új dologgá nemesül, továbbá
 
  • cukormentes,
  • kalóriamentes,
  • mindenmentes.

Voltaképpen nem érted miért iszol meg belőle egy egész kartonnal egy nap. Brit tudósokat megkérdeztek, mitől alakul ki függés a La Croix iránt: elmondásuk szerint az úgynevezett természetes ízesítő anyagok a hibásak. Ezek ugyanis bármik lehetnek. Szóval, amikor kikísérletezik az ízeket, egészen véletlenül addiktív alkotóelemek is kerülhetnek a "levesbe". Semmi baj, hiszen valaha a kólában kokain volt.

A La Croix egyébként a kilencvenes évek Amerikájából származik, és a mai fiatalok között nemrég még cikinek számított. Szemléltetem:
 
- De gáz vagy, hogy La Croixet iszol! Az anyám is azt iszik...!
 
Az idősebb korosztály mai napig az ízesítetlen La Croix-t issza, ami konkrétan sima szódavíz. 
 
 
Időközben a gyártók számtalan ízesítést dobtak piacra létezik - kókuszos és kólás ízű is van - a kilencvenes évek nosztalgia-hullámvasútja újra felkapta és a magasba repítette a ezerízű szódavizet. 
 
Most pedig dugjátok be a füleseket a mobilotokba, vagy zárjátok magatokra az irodátok ajtaját, aztán kakaón nyomassátok az amerikai MC, Big Dipper új számát, a La Croix Boi-t, ami konkrétan
 

egy humorba oltott, színes és édes meleghimnusz az ikonikus üdítőhöz.

 
 
A marketingbombaként is tökéletes dal szövegével olyan szívekig hatoló sorokkal száll a fejedbe, mint a "Tiny bubbles tickle tongues, Drown in these pamplemousse lips, I’ll be your La Croix Boi'", ami magyarul nagyjából annyit tesz, hogy "Kis buborékok csiklandozzák nyelvem, Fojts grapefruitos ajkaidba, Én leszek a te La Croix fiúd" - így talán nem véletlen, hogy a klip bemutatását éppen a nemzetközi Pride-hónapra tették.
 
Egy telefonos interjúban Big Dipper egyébként elmondta, hogy mi a jó égért énekel szerelmes ódát egy szódavízhez:
 
,,Van D.R.A.M.-nek és Erykah Badunak egy közös száma, a WiFi. Azt kérdeztem magamtól, miért olyan jó ez a szám? Arra jutottam, hogy azért, mert baromi vicces. Azért vicces, mert a szöveg arról szól, amit mindennap csinálunk. Számlát fizetünk, mutogatunk a másiknak dolgokat a telefonunkon, stb. Aztán arra gondoltam, hogy bár nem tudok énekelni, de milyen szórakoztató lenne, ha innám a La Croix-t és arról "énekelnék". Ezután megnéztem mi mindent jelent még a La Croix: telenyomjuk vele az Instagramot, New Yorkban pólókat lehet kapni, "La Croixs Over Boys" (azaz "Inkább La Croix, mint fiúk") felirattal, és akkor megírtam a dalszöveget. Végül azt mondtam a többieknek, hogy ez a dal tényleg nagyon állat lett, szóval készítsünk el egy egész videót,

 

"csináljunk a hype-ot a La Croix köré!"

 
 
,,A Youtube-os kommentelők azt mondták ez biztos szponzorált videó. De mondtam, hogy nem nem, ezt én találtam ki! Mindenki ingyen dolgozott, felajánlásból kaptuk a cuccokat. Egy részem bóknak érezte, mert ezek szerint az egész olyan jól nézett ki, hogy azt hitték egy nagyvállalat készítette, de nem kisanyám, én csak viccesen eljátszottam egy ötlettel!" -érvelt nagyot szólt ötlete mellett Big Dipper.
  
A videóban minden helyet kapott, ami a kilencvenes,- és korai kétezres éveket szemünk elé villantja: neonfények, lassított víz öntés, élénk színek, és vibrálás. Big Dipper arcpirító crop topban élteti a különböző ízeket, végül helyet foglal a kannákból épített trónuson. Ez a szám mindent tud, amit egy szódavízhez írt csábító zenei videoklipnek tudnia kell. R&B-életérzés és buborékok, amiben visszaköszön a Salt-N-Pepa és Boyz II Men. Ha elkötelezett vagy a laza 2000-es évek R&B-jéért és ciccentenél egy hideg üdítőt a forró nyárban, akkor ez a te dalod! 
 
Egyébként nem ez az egyetlen szóda-óda. Rakeem 2016-ban a  Sippin on LaCroix című dalával tarolt.
 
Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!