Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Savanyúságimádók figyelem, megérkezett az alakformáló ubiszendvics

Egy vadonatúj kajatrend került fel a világhálóra, amiben kenyérlapok helyett csemegeuborka szeletek közé teszik a szendvicsbe való feltéteket.
Mi magyarok szeretjük a savanyúságot, nemde? Egy jó rántott hús és csemegeuborka kombónál nincsen jobb. Salátákba, tésztasalátába, szendvicsbe és persze a hamburgerekbe is tökéletesen illő uborkát a delish amerikai gasztro-oldal most magasabb piedesztálra emelte. 
 

Itt a csemegeubi-szendvics!

Nem, nem a szendvicsbe teszik az amcsik, hanem kenyérként használják a savanyúságot. Az amerikaik néha nagyon furcsák és vannak értelmetlen húzásaik, de azért az uborkaszendvicsnek mégis van valami értelme: alig van benne szénhidrát.
 
Annyi a titka a csemegeuborka-szendvicsnek, hogy a magokat ki kell kaparni a ketté vágott uborkából, így nem lesz az egész szendvics egy elfolyó, savanyú trutyi. A roppanós textúra megmarad, nincsen szénhidrát - vagy csak kevés - és egy laktató szendviccsel leszel gazdagabb. 
 
 
Tulajdonképen ugyanúgy működik az ízek párosítása, mint amikor csak pár szeletet helyezel a szendvicsbe. Így egy finom sonkás szendvics ízélmény marad, bűnözésmentes verzióban. 
 
Talán kicsit bizarr, de a színei nagyon megfogtak minket, az ízélményről meg majd nyilatkozz te, itt a recept:
 
  • 3 nagy csemegeuborka
  • sonka
  • sajt
  • paradicsom
  • mustár
  • majonéz
 
Elkészítés: Vágd ketté hosszában az ubikat, majd kapard ki a magokat. A mélyedésekbe - ami az uborka szeletben képződik - nyomj majonézt és egy kis mustárt! Hajtsd rá a sonkát, a sajtot, és pakold meg paradicsommal, majd díszítésképp nyomj bele egy fogpiszkálót! 
 
Jó étvágyat kívánunk!
 
 
 
Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!