SZABADTŰZ: A Tátra és a Rysy és - nyilván - a sztrapacska meséje
A következőkből kiderül, honnan is jött a Szabadtűz gondolata. A hegyeknek és a tátrateának nem kevés szerepe volt a dologban. 
SZABADTŰZ: "Okosétel" a szabadban, mert nem csak a telefon és számítógép lehet az - VIDEÓ
Manapság már mindenünk "okos", főleg a telefonunk, miért nem lehetne az ételünk is az? Ráadásul, hogy teljes legyen a döbbenet, egy szabadban elkészített ételről lesz szó... 
Hibachi, aki nem a szomorú szamuráj, hanem a nyár zsebgrillezője
A Hibachi nevéből sejthetően Japánból származik, és kisebb faszenes grillezőt takar, amivel most akár Te is sütögetheted húsaidat a szabadban vagy otthon - esetleg az utcán.
14+1 alapkellék szabad tüzes főzésekhez, amikre még Bear Grylls sem gondolt
Szeretnél a szabadban főzni, de nem tudod, mik az alapkellékek, amikre mindenképp szükséged lehet? A következő útmutatóval Te is az erdők és hegyek gasztro-mikulása lehetsz!
Víz, part, tojás és nádi hegedű
Nyáron az ember a vízpart mellé vágyik. Hát vedd te is arra az irányt, de vigyél magaddal tojást, és dobd be a szabad tűzbe: nagyjából így kész is a remek tojáspörkölt!
A fakocka egyszerűségű, de mégis különleges lecsó: a Shakshuka
Minden országnak megvan a megfejtése a lecsóra, így Izraelnek is. Cikkünk után ha nem is rohansz azonnal a szabadba, hogy elkészítsd, de a konyháig tuti szélvészként söpörsz!
Szalonna, veríték, Muzsla-csúcs egy történetben
Az első Szabadtűz-recept után, egy újabb pofonegyszerű, de mégis óriásokat is kajakómára kényszerítő étellel jelentkezek, amiben van tojás, bacon és krumpli is. All-in-one.
Szabadtűz bemutatkozó - ciderrel és chorizóval
Nem is lehetne jobban indítani egy bemutatkozást, mint valami disznósággal, ami jelenesetben chorizo formájában érkezik. Természetesen a szabadban készítve, tűzön sütve!