Tarolt a vidék a Gastro Design Award 2017 díjátadón - Itt a győztesek névsora

Október 9-én kihirdették, melyik lett Magyarország legdizájnosabb étterme és melyek lettek az ország legszebb szállodái.

A vidék tarolt! Idén sok-sok győztes a vidéki nevezők közül, éremeső a legnépesebb kategóriában, és pár esetben szigorú, de előremutató ítélet miatt a shortlistesek rövidlistán maradtak – ez dióhéjban az idén negyedszer meghirdetett Gastro Design Award verseny eredményei.

A Gastro Design Award 2017 nyertesei:

A. GASTRO KATEGÓRIA
BELSŐÉPÍTÉSZET

VENDÉGLÁTÓIPARI BERENDEZÉS ÉS BELSŐÉPÍTÉSZET – ZÁRT VENDÉGTÉR DÍJ

Vendéglátóegységek 40 fő alatt
- aranyérem: Homoki Lodge / Homoki Lodge - Nature Quest Resort – Mórahalom
Vendéglátóegységek 40 fő felett
- aranyérem: Deák St. Kitchen / Adria Palace – Budapest
- bronzérem: B!stro Fine / Bistro Fine, este’r partners – Budapest, és Zwack Unicum Füves Bár / Zwack Unicum, este’r partners – Budapest

VENDÉGLÁTÓIPARI BERENDEZÉS ÉS BELSŐÉPÍTÉSZET – NYITOTT VENDÉGTÉR DÍJ

- aranyérem: Babérliget Kúria rendezvénypavilon / Babérliget Kúria – Polány
- leghangulatosabb kerthelyiség: Fricska Bisztró (Veszprém) / Fricska Bisztró, Somlai Tibor, belsőépítész; Katona Manufaktúra, kivitelezés – Veszprém

NESPRESSO BAR, PUB &  CAFÉ (KÁVÉHÁZ, KÁVÉZÓ, PRESSZÓ) BERENDEZÉS ÉS BELSŐÉPÍTÉSZET DÍJ

- GoodSpirit Whisky & Cocktail Bar / WhiskyNet – Budapest

EGYÉB VENDÉGTÉR BERENDEZÉS ÉS BELSŐÉPÍTÉSZET (delikátüzlet, cukrászda, étel-ital szakbolt stb.) DÍJ

- ezüstérem: Füge bolt és kávézó / UGAR - Barcza Gergely, Csiszár Dalma, Lumoconcept (világítástervezés, lámpák) – Budapest
- bronzérem: Kristinus Borbár / Kristinus Borbirtok, Kiss Zsombor, Nero Solutions – Kéthely

Megaglass-különdíjas: Hisztéria Cremeria 

A. GASTRO KATEGÓRIA
DESIGN
LOGÓ ÉS GRAFIKUS ARCULAT DÍJ

- aranyérem: Anjuna Ice Pops / DekoRatio Branding & Design Studio, Mészáros Szani, Beke Ágnes – Budapest
- ezüstérem: STAND25 / PLUSDESIGNSTUDIO - Fejes Gergő, belsőépítészeti tervezés, Kalászi Benjamin - grafikai arculat, képregény, képregény illusztráció, Püspöki Apor - designer, Csahók Ibolya, Fejes Gergő - grafikai arculat, logó – Budapest
- bronzérem: Calavera Mexikói Étterem és Bár / Központ Bisztró, Cafe Design – Budapest,  Sushiroll / DekoRatio Branding & Design Studio, Nagy Zsófia Sebestyén Tamás – Budapest, Urban Betyár Étterem és Élményközpont / DekoRatio Branding & Design Studio, Mészáros Szani, Beke Ágnes, Sebestyén Tamás – Budapest

B. SZÁLLODA KATEGÓRIA
BELSŐÉPÍTÉSZET

JAB SZÁLLODAIPARI BERENDEZÉS ÉS BELSŐÉPÍTÉSZET – TELJES HÁZ DÍJ

- aranyérem: Butik Design Rooms – Abádszalók
- ezüstérem: Babérliget Kúria – Polány, The Loft Budapest / First Central Loft, Este'r Partners – Budapest
- bronzérem: BAMBARA Hotel – Felsőtárkány, Avalon Resort & SPA / Avalon Park – Miskolc

SZÁLLODAIPARI BERENDEZÉS ÉS BELSŐÉPÍTÉSZET – LOBBY DÍJ

- W&M  Hotel / G&M Design Studio (tervpályázat)
- Alsóörs Marina Hotel Lobby / TAAT építész műterem, Nóbik Orsolya és Szilvási Attila – Alsóörs

SOLINFO SZÁLLODAIPARI BERENDEZÉS ÉS BELSŐÉPÍTÉSZET – SZOBA 

- aranyérem: Homoki Lodge Nature Quest Resort – Ruzsa tanya, Mórahalom

SZÁLLODAIPARI BERENDEZÉS ÉS BELSŐÉPÍTÉSZET – SPA & WELLNESS DÍJ

- aranyérem: Avalon Resort & SPA, ahol a luxus természetes! Avalon Park

KÜLÖNDÍJAK

Palatinus legszebb fürdőszoba különdíj: Butik Design Rooms
Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) az Év megújult hotele díj: balatonfenyvesi Hubertus Hof Szálloda Balatonfenyves
Solinfo különdíj: Bambara Hotel**** Prémium
Az Év Legdizájnosabb Étterme díj: Deák St. Kitchen
JAB különdíj: Bistro Fine (a Hotel Moments gourmet étterme)

A versenyt a Turizmus Trend /Vendég & Hotel, a PPH Media szaklapja rendezte, a versenyre két főkategóriában nevezhettek tradicionális és modern stílusú kisebb-nagyobb éttermek, kávéházak, bárok, bisztrók, sörözők, csárdák és szállodák vendéglátóegységei. A beadott pályaműveket – a díj történetében először – ismert nemzetközi szakemberekből és a hazai szakmédia képviselőiből álló zsűri értékelte, ahol a zsűri elnöke Varró Zoltán, nemzetközileg ismert dizájner, belsőépítész volt. A zsűri tagjai közt Mexikó, Dubai, az Amerikai Egyesült Államok és Franciaország vezető hoteljeinek igazgatói és menedzserei is szerepeltek.

A díjátadóra exkluzív környezetben, több mint száz fő részvételével gálavacsora keretében került sor október 9-én, a budai Larus Rendezvényközpontban, ahol sztárfellépőként Danics Dóra szórakoztatta a vendégeket. A shortlist-re került 23 étterem és 10 hotel képviselőin kívül a hazai szállodás- és vendéglátós élet meghatározó alakjai, szállodák, hotelláncok, éttermek tulajdonosai, döntéshozói ültek az asztaloknál a pályázatot beadott designerek, belső építészek körében.

És ezt olvastad már az ízHUSZÁR magazinon?

Elérhető, jó magyar konyhát keresel? Megtaláltad! Bemutatkozik a Börze

Szólj hozzá!

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!