Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

A tócs(n)i és a falafel szerelemgyereke: csicseriborsós lapcsánka

Ha eddig azért nem szeretted a falafelgolyókat, mert túl szárazak, akkor itt a megoldás: csinálj belőle tócsnit!
Azt kell, hogy mondjam, nem vagyok nagy falafelrajongó. Annak ellenére sem, hogy a közel-keleti konyhával, na meg a csicseriborsóval is elég jó kapcsolatot ápolunk. De a falafel az valahogy nem csúszik. Ennek minden bizonnyal az az oka, hogy legtöbbször a rosszul kivitelezett, száraz verzióval találkoztam, és így is él bennem az emléke - ezért nem is nagyon szoktam próbálkozni az újrakóstolással.
 
Most mégis egy majdnem falafelt készítettem, a már fent említett okokból: a csicseriborsónak és a római köménynek is nagy rajongója vagyok. Ez az étel gyakorlatilag egy hibrid, hiszen a mi jól ismert burgonyás tócsninknak (más néven tócsinak) a csicseriborsós változata. Sok macera sincs vele, ha konzervből csináljátok, mert akkor megspóroljátok az áztatás és főzés procedúráját. Helyette csak szimplán összetöritek egy krumplinyomóval, és kész.
 
Tálalásnál szórhattok rá újhagymát, koriandert és petrezselymet, de lehet még locsolni rá extra joghurtot is, ami viszont a legjobban passzol hozzá, az egy könnyű, sokzöldséges saláta.
 
Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!