Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Újabb magyar kapott Michelin-csillagot - igaz, a világ túlsó felén

A Michelin-csillagos sanghaji Tai’an Table étterem sikere nem kis részben a magyar séfnek, Rácz Józsefnek köszönhető. 

Az innovatív fine dining étterem, a sanghaji Tai’an Table 2016-ban már megkapta a Michelin-csillagot, és idén újra sikerült elnyernie az elismerést a két séfnek, Rácz Józsefnek és  Stefan Stillernek. A két szakember közösen felel a feltálalt fogások minőségéért. 

Az étterembe nem azok látogatnak, akik egy gyors vacsorára vágynak. A sanghaji Tai’an Table-ben a 14 elemből álló menüsor végigkóstolása legalább két órát vesz igénybe. Így tud a személyzet mindenkire odafigyelni, és így tudják a vendégek is maradéktalanul élvezni a vacsorát mint eseményt - mondta a Turizmus Online-nak az étterem magyar séfje, Rácz Jenő. Az 50-60 ezer forintos menüsorban ázsiai fúziós fogások szerepelnek, az étlap havonta frissül.

Az étterem különlegessége, hogy a nyitott látványkonyhában készülő fogásokat maguk a séfek viszik ki a vendégeknek, és részletesen elmesélik nekik, mi az amit éppen fogyasztanak.

A Tai’an Table-be látogató Michelin-ítészek a szokásos eljárásmódot követve tesztelték az éttermet. Csak a vacsora elfogyasztását követően fedték fel kilétüket a étterem személyzetének. Ezután megvárták, hogy kiürüljön az étterem, és körülnéztek a konyhában is. 

Józsefék éttermében az ellenőrök látogatása idején éppen teltház volt, 28 vendég vacsorázott náluk. Az étteremben videós rendszer segítségével lehet visszanézni és elemezni az aznapi munkát. Az ellenőrzés napjának felvételei szerencsére azt mutatták, az ítészek, akárcsak a többi vendég, megfelelő kiszolgálásban részesültek.

A Michelin-ellenőrökön kívül a sanghaji magyar konzul is rendszeresen ellátogat a Tai’an Table-be, ahol 70 százalékban ázsiai - többségében kínai - vendégeket szolgálnak ki. 

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

Egy marihuánatermesztő profilt váltott, és megszületett az arcolvasztó chiliszörny, a Pepper X

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!