Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Véget ért a Bocuse d'Or - Dánia nyerte a gasztronómiai világversenyt

Szép eredmény: Pohner Ádám és a magyar csapat az 12. helyen végzett a világ legrangosabb szakácsversenyén. Az első a dán, a második a svéd, a harmadik a norvég csapat lett.

Véget ért a Bocuse d'Or, a világ legrangosabb gasztronómiai versenye. A magyar csapat idén negyedik alkalommal jutott ki a döntőbe, melyet ez alkalommal a franciaországi Lyonban rendeztek meg. A 24 döntős induló közül Pohner Ádám és csapata a 12. helyen végzett a rangos versenyen - közölte az MTI.

A versenyzőknek ebben az évben is két ételt kellett elkészíteniük, a verseny témái ezúttal két tavaly elhunyt, legendás séf, Paul Bocuse és Joel Robuchon munkásságának állítottak emléket.

Pohner Ádám és csapata (Csillag Richárd (commis) és Segal Viktor (coach) együttműködésével) tegnap elmondták, a keddi megmérettetésen alapvetően minden flottul ment, azon kívül, hogy a verseny közben tönkrement az a sokkoló berendezés, amellyel a készülő ételt kellett volna rövid idő alatt lehűteni. Pohneréket a marokkói csapat segítette ki a szorult helyzetből, akik nem mellesleg ma este hazavihették a legjobb plakettnek járó díjat. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bocuse d'Or (@bocusedor) on

A verseny idei nyertese Dánia lett, a második helyen Svédország, míg a dobogó harmadik fokán Norvégia végzett. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bocuse d'Or (@bocusedor) on

A legjobb segítőnek (commisnak) járó díjat Dánia, a legjobb tányértéma különdíját a franciák, a legjobb hústál különdíját pedig a finnek vihették haza. 

A Bocuse d'Or következő, 2020-as döntőjét Észtország fővárosában, Tallinban rendezik meg.

Ez is érdekelhet az ízHUSZÁR magazinon:

Elstartolt a Bocuse d'Or Lyonban, rögtön egy váratlan fordulattal

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!