Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

A világhírű nomád séf Budapesten főz Barna Ádámmal

A világhírű nomád séf, a még mindig csak 29 éves Santiago Lastra áprilisban két estén át Budapest vendége lesz.  

A San Pellegrino által a 10 legjobb fiatal skandináv séf közé választott mexikói származású tehetség, Santiago Lastra Rodriguez hamarosan Londonban nyitja meg éttermét, előtte azonban még Budapesten mutatja meg senkivel össze nem hasonlítható stílusát. A helyszín a St. Andrea Restaurant, a világhírű séf magyar partnere pedig Barna Ádám  - az eseményre április 11-én és 12-én kerül sor, amire a séfpáros pedig közösen összeállított 8 fogásos menüsorral készül.

Santiago Lastra Rodriguez

Santiago Lastra Rodriguezt szakmájában a nomád séfként szokták emlegetni. Hitvallása szerint mexikói szívvel, és mindig helyi, szezonális alapanyagokból főzi élénk és ízletes ételeit. Az elmúlt években vacsoraestekkel turnézta körbe Európát, miután 2017-ben - René Redzepi jobbkezeként - kutató/fejlesztő séfként segítette hazájában a Noma mexikói pop-up eseményét. A San Pellegrino a 10 legjobb fiatal skandináv szakács közé választotta 2015-ben. A nomád életstílus számára fontos pillanatokról, momentumokról szól. Arról, hogy mindig máshol mutatja meg szülőhazájának, Mexikónak értékes konyháját, nem pedig szegényebb arcát. Vallja, Mexikóban az étel mindig az élvezetről szól:

„A mexikói konyha egyike azon kevés konyhának, amit, ha megkóstolunk, érezzük az emberek lelkét is. A mexikói konyhát az teszi olyan különlegessé, ahogy boldogsággal tölt el minket az étel élvezete.”

Barna Ádám

A St. Andrea Restaurant séfje, Barna Ádám az egykori Monarchia területére jellemző tradíciókból és alapanyagokból inspirálódva készíti letisztult ételeit. Konyháját átjárja a vidéki szellemiség, mely a nagyvárosi pompával ötvözve nyújt igazán egyedi gasztronómiai élményt. A St. Andrea Restaurant évről évre egyre sikeresebb, a séfet hazánk legrégebbi gasztronómiai platformja, a Dining Guide 2018-ban az Év Séfjének választotta.

A két séf nem először találkozik. Grúziában tavaly nyáron egy hetet töltöttek együtt. A magyar séfnek akkor is feltűnt, hogy Santiago ikonikus ételeit mindig a legjobb minőségben beszerezhető és emblematikus helyi alapanyagokkal ötvözi.

Így lesz ez most is: „A taco-hoz alapesetben rákot használt volna, de mindenképp ránk jellemző alapanyagot akart használni, ezért esett a választás a pisztrángra kaviárjával” – meséli a közös tervezés folyamatát Barna Ádám, a St. Andrea Restaurant séfje.

A ceviche-t pedig Magyarországon nem halból készíti, hanem egy nagyon izgalmas zöldséges változatot tálal majd, mely megint csak adja magát áprilisban. 

Bár a St. Andrea Restaurant először helyszíne négykezes vacsorának, egyik séf sem aggódik amiatt, hogyan fér meg “két dudás egy csárdában”.

„Az élményszerzés a közös cél, mindenki érkezik a saját ételével, tudja a feladatát. A kollegáim is nagyon várják a közös főzést, hiszen mindnyájunkat új impulzusok érnek ilyenkor. Reméljük a St. Andrea Restaurant már meglévő törzsközönsége és új vendégeink is élvezik majd a nomád séf ételeit, és a tőlem megszokott stílusú „szentandreás” fogásokat” - magyarázza Barna Ádám, séf.

Az április 11-i és 12-i vacsorák menüje:

• Amuse bouche
• Pisztráng, chili, homoktövis taco
• Répa, retek, földimogyoró ceviche
• Marhanyelv, chirmole, újkrumpli
• Mangalica, répa, borsó
• Spárga, citrom
• Alma, körte, kukorica
• Petit four

A vacsorával kapcsolatban bővebb információk itt és itt.
 

Ezt láttátok már?

A Le Creuset szexi gyöngyház-pasztell színekben dobta piacra új termékeit

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!