Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Yoko Ono savanyú ábrázattal pereli az üdítőital-gyártót - Nincsen többé John Lemon szóda

Egy lengyel italgyártócég John Lemon névvel árulja szódáit, ezen Yoko Ono teljesen kiborult és beperelte a céget, tiszteletlenségük miatt.
A Mr. Lemonade Alternative Drinks lengyel italgyártó cég, kihúzta a gyufát. Yoko Ono - John Lennon özvegye bepöccent a lengyel üdítőre és kötelezte a a céget, hogy változtassa meg italainak a nevét. Yoko ugyanis sértőnek találta a John Lemon elnevezést.
 
 
 
 "Meggyalázták John Lennon örökségét és visszaéltek vele csak azért, hogy el tudják adni a teméküket!" - mondta Joris Van Manen, Yoko ügyvédi csapatának egyik tagja. Bár szerintünk kifejezetten szellemes a ital neve, de Yoko Ono szerint nem tisztelik néhai férje emlékét, és csak haszonszerzés céljából keresztelték el elhunyt férje után az italt.
 
Az italgyártó először nem értette Yoko felháborodását, ugyanis a John Lemon márkát 2014-ben jegyezték be, Yoko Ono pedig 2016-ban védette le John Lennon nevét, azaz két évvel később.
 
A John Lemon ital tehát hamarabb volt márka, mint maga John Lennon.
 
 
 
Yoko Ono kijelentette, hogy amíg az ital forgalomban van, addig 5000 eurót követel a gyártótól naponta és még ráadásnak 500 eurót minden eladott üveg után. A John Lemon üdítőt egyébként világszerte 13 országban, köztük Magyarországon is lehet kapni. 
 
,,Ez a termék milliókat ért el, így nem akartam, hogy megszűnjön!" - mondta Karol Chamera, a Mr. Lemonade Alternative Drinks alapítója a East London Advertisernek.
 
 
Az italgyártó alapítója érthető okokból kifolyólag inkább meghajolt Lennonné akarata előtt - írtja The Guardian -  úgy döntött, inkább lecseréli a szénsavas ital nevét. Novembertől új névvel dobják piacra ugyanazt az italt, ami nemes egyszerűséggel az 'On Lemon' nevet kapja.
Yoko, reméljük megnyugodtál!
 
 
Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!