Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zsidai Roy nyilatkozott arról, miért is bukott meg Jamie Oliver Angliában

A magyar Jamie-egységeket üzemeltető üzletember, Zsidai Roy nyilatkozott a sztárséf brit éttermeinek csődjéről és a miértekről.

Ahogy a világ és mi is megírtuk, a Jamie Oliver étteremcsoport saját üzemeltetésű angliai egységei csődeljárás alá kerültek, és be is zártak - de hogyan kerülhetett sor egy ilyesmire egy olyan kaliberű sztárséf esetében, mint Jamie?

A Forbes magazinnak Zsidai Zoltán Roy üzletember adott interjút a témában, akivel Jamie Oliver egyébként telefonon értekezett a szorult helyzet kapcsán - a Zsidai Group többek közt a várbeli Jamie's Italian-t és a Gozsdu udvarbeli Jamie's Pizzeriat is üzemelteti, jó hír, hogy ezen egységek nincsenek veszélyben, a pénzügyi csőd "csak" Angliában áll fenn.

Túl sok étterem, nulla munkaerő 

Zsidai elmondása szerint fontos látni a brit éttermi világ aktuális helyzetét ahhoz, hogy megértsük, mi is történt - ennek fényében pedig rájöhetünk, hogy a dolog "benne volt a pakliban":

"Szerintem az elmúlt években nagyon rossz helyzet alakult ki ezen a piacon, különböző adózási és egyéb okokból rengeteg pénzügyi befektetés áramlott...az alapvetően nagyobb vendégszámú éttermek piacára, ami miatt a teljes piac masszívan túlkínálatos lett, ennek következtében elszálltak a bérleti díjak, a bérek; és erre jött még rá a Brexittel járó bizonytalanság, ami miatt a kereslet mellett a munkaerő-utánpótlás is jócskán megcsappant" - fejti ki.

Mivel a befektetőket is inkább a nemzetközi piac lehetőségei, mint specifikusan a brit egységek érdekelték, nem volt más megoldás, mint hogy bezárjanak, és a fókuszt Jamie-ék is Anglián kívülre helyezzék át - Zsidai szerint így ők is több figyelmet kapnak majd.

Jamie szent célja...amibe belebukott?

Azaz hogy minőségi, friss, fenntartható konyhát vigyen minden éttermében.

"...hogy minél több emberhez jusson el minőségi gasztronómia, étkezzenek tudatosabban, fenntartható módon fogyasszunk és legyünk minél közelebb az élelem természetes forrásaihoz, kertészkedjünk, ezt vitte be az éttermeibe is, és ezt az üzentet akarta minél több helyre eljuttatni" - folytatja Zsidai.

"Nekünk mindig is ez volt ebben a kihívás, hogy megmutassuk, hogy egy ilyen szellemiségű étteremlánc is működtethető sikeresen, nemcsak az olyan gyorsétteremláncok, mint egy McDonald’s."

Ezen célok viszont természetesen egy pénzügyi befektetőt kevésbé izgatnak.

Itthon jól megy a biznisz

Annyira, hogy Zsiday Roy-ék vitték ki a Jamie's-t Bécsbe is - a családi Zsidai vállakozás üzleti modellje bevált.

"Haladunk folyamatosan, új lokációkat és lehetőségeket keresünk Jamiékkel együtt...fontos, hogy ne kövessünk el olyan hibákat, amit mások elkövettek előttünk" - zárta gondolatait Zsidai Zoltán.

Ezt láttad már az ízHUSZÁR-on?

Itt lakik - és itt főz - Jamie Oliver és családja. FOTÓK!

Szólj hozzá!

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mutyi
mutyi Mon, 2019-05-27 09:48

Látszik van mit a tejbe aprítani! Mégis lepattogzott zománcú edényekben főz!
Ezt egy figyelmes szemlélő sok videójában láthatja!