Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!
Napi energiaszükséglet
nemed
életkorod
munkaidős aktivitás
szabadidős aktivitás
testsúlyod
kg
Napi energiaszükségleted:
kcal
Ha a napi energiabeviteled huzamosabb ideig meghaladja ezt az értéket, akkor várhatóan hízni, ha huzamosabb ideig alatta marad, akkor várhatóan fogyni fogsz.

Mit jelent a napi energiaszükséglet?

A napi energiaszükséglet az az érték, amelyre a szervezetednek szüksége van nemednek, életkorodnak, jelenlegi testsúlyodnak és fizikai aktivitásodnak függvényében. Ha a napi energiabeviteled huzamosabb ideig meghaladja ezt az értéket, akkor várhatóan hízni, ha huzamosabb ideig alatta marad, akkor várhatóan fogyni fogsz. Ez az energiamérleg.

A kiegyensúlyozott fogyáshoz érdemes a napi energiaszükségleted alatti, de az alapanyagcseréd feletti napi energiabeviteli értéket meghatároznod. Ugyanakkor ez önmagában nem elég a tartós eredmény eléréséhez, a napi energiabevitel mellett fontos az étkezési ritmus, a megfelelő tápanyagarányok és a fizikai aktivitás. Személyre szabott étrendhez és mozgásprogramhoz fordulj szakemberhez: dietetikushoz és személyi edzőhöz!

Találd meg a számodra megfelelő kalória értékű ételeket kiegyensúlyozott étrended megalapozásához!

mikor?
kalória
kcal
kcal

Számold ki, milyen testsúly ideális számodra testmagasságod alapján!

magasságod
cm
testsúlyod
kg

Testtömeg-indexed (BMI)
megmutatja, hogy
testsúlyod alatta vagy
felette van-e a normál
testsúlytartománynak.
Számold ki!

magasságod
cm
testsúlyod
kg
 

Válaszd ki, mit ettél ebédre vagy vacsorára, és a puffadás kalkulátor megmondja, mennyire puffasztó a kiválasztott étel.

nézzük meg!

Ennyi energiára van szüksége a szervezetednek nyugalmi állapotban élettani funkcióid fenntartásához

nemed
életkorod
testsúlyod
kg

Segítünk spórolni! Válaszd ki, mit ennél ebédre vagy vacsorára, és a költségkalkulátor kiszámolja, mennyibe kerülnek a kiválasztott fogások.

nézzük meg!