Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bejgli tölteléke és feltekerése praktika

Bejgli tölteléke és feltekerése
hozzászólások (1)

Tudtad?

Ha túl lágy vagy túl kemény a töltelék, egyaránt felrepesztheti a bejglit. A túl kemény tölteléket lazíthatjuk hámozott reszelt almával vagy lekvárral, a túl lágyat szilárdíthatjuk zsemlemorzsával, kekszmorzsával vagy babapiskótával. A túl cukros töltelék is okozhatja a bejgli szétrepedését. Töltéskor a tészta szélén hagyjunk egy-egy centi üres csíkot, hogy ne folyjon ki a töltelék. A töltelék nagyjából olyan vastag legyen, mint a tészta.
A feltekerés előtt a tészta jobb és bal szélét egy-egy centivel hajtsuk vissza, így nem folyhat ki a töltelék a tekercs végén. Ha sarkosra nyújtottuk a tésztát, nagyon szép lesz a hengerek vége is. A tölteléket egyenletes vastagságban kenjük a tésztára, erre a célra a legjobb egy hosszú kés. Ha a tekercs vastagsága mégsem teljesen egyenletes, a gyúródeszkán hengergessük meg, így szabályos hengereket tudunk készíteni. A tekercs végén az illesztést alulra, a sütőlapra helyezzük. Végül a hengereket meglapogathatjuk, hogy ne henger, hanem bejgli formájuk legyen.
Bejgli praktikák teljes körűen:
Élesztő felfuttatása
Bejgli tésztájának előkészítése
Bejgli tölteléke és feltekerése
Bejgli lekenése és pihentetése
Bejgli sütése
Kirepedt bejgli korrigálása
Bejgli tárolása

Beküldte:   musicus2

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

musicus2
musicus2 / musicus2 Wed, 2014-12-24 16:35

Újabb tapasztalatot szereztem: ahhoz, hogy a bejgli tésztáját a kész rúd egyenletes vastagságának érdekében sarkosra nyújtsuk, a cipókat ütögetéssel téglatest alakúra formázzuk, és így nyújtsuk ki.