Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bejgli lekenése és pihentetése praktika

Bejgli lekenése és pihentetése
hozzászólások (2)

Tudtad?

Amikor elkészülünk a bejgli töltésével, le kell kenni tojássárgájával, hagyni kell száradni, majd le kell kenni tojásfehérjével. Lehet mindkétszer felvert tojással kenni, az idő a száradáshoz kell, mert a kétszeri kenéstől és kétszeri száradástól lesz márványos a bejgli. Egyes források szerint még szebb lesz, ha először hosszában, másodszor keresztben kenjük (vagy fordítva). Ne folyjon a tojás a tepsire, mert csúnyán megég, és a tésztán csúf fekete foltot hagy. Ha szurkálunk, azt a kenések után tegyük, különben a tojás eltömi a lyukakat.
Hűvös helyen, de nem hűtőben kell tárolni. Ha meleg helyen tároljuk, akkor túlkel. Ésszerű a bejglit reggel elkészíteni és lekenni, délután vagy este újra lekenni, majd másnap reggel megsütni. Egyszeri kenéstől is meg lesz a bejgli szép színe és fénye, csak nem lesz márványos; viszont rögtön mehet a sütőbe.
Bejgli praktikák teljes körűen:
Élesztő felfuttatása
Bejgli tésztájának előkészítése
Bejgli tölteléke és feltekerése
Bejgli lekenése és pihentetése
Bejgli sütése
Kirepedt bejgli korrigálása
Bejgli tárolása

Beküldte:   musicus2

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ottofon
ottofon Fri, 2014-12-26 12:41

A cikk rendben van, de a fotó választás.. Ez a bejgli se nem márványos, nincs megszurkálva, és szét van repedve.
Amugy fontos az is hogy a töltelék ne legyen nagyon nedves.
A hutoben tárolással semmi baj nincs, egy egész napot nem bir ki a bejgli egy normál lakásban ahol 20 fokos a leghidegebb helység is.

Éva néni
Éva néni Mon, 2014-12-22 07:22

Elég a kenések között 15-20 perc szünetet tartani, és én 3x kenem. A kenés utáni szurkálással egyetértek.