Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!
Elkepestö Schütötök

Elkepestö Schütötök

receptjeim: 2
mióta tag: 2013. 12. 22.

lakóhely:

Budapest

születésnap:

1989. 06. 29.

rólam:

Annapūrṇe sadāpūrṇe - e szanszkrit mondat azt jelenti: ha a táplálék teljes, minden teljes. A konyhában ez a hitvallásom. Néprajz szakon végeztem, s most a Szentendrei Skanzenben archivátorként dolgozom, ezen az oldalon viszont elsősorban egy lelki kereső vagyok, akinek az ételkészítés nem egyéb, mint adni tudás. Főleg saját recepteket közlök itt, de máshonnan átvett, átalakított is akad köztük. Elveimnek a laktovegetáriánus étkezés felel meg leginkább, itt közölt receptjeim ehhez igazodnak. Alkohol kizárva. Többnyire friss alapanyagokból főzök. Főként ázsiai és olasz ihletésű kreációim vannak, de persze magyaros ételek húsmentes változataival is próbálkozom, s a gyorsabb falatokból is ínyencség lesz. Leginkább említésre méltónak azon receptjeimet tartom, amelyeket a világ számomra figyelemreméltó helyei ihletnek; ha megtetszik egy épület, egy természeti képződmény vagy csak fotók alapján is megragad egy hely szelleme, de nem tudok odajutni valamiért (főleg anyagi okok miatt), az a hely egy belső utazás helyszínévé válik (csoportot is beavatok), s a helyi konyhát alapul véve ételként megformálom a bennem leginkább megmaradt részét. Így teszem kézzelfoghatóvá a belső élményt s redukálom azokat az érzéseket, amelyek másképp a vágyálmok szintjén maradnának meg. Felhasználónevemet egy német barátomtól kaptam: azt hiszem, rátapintott a lényegre, hiszen a tökfélék nagyon sokoldalúak, s éntőlem is távol áll az egyoldalúság. Áldás mindenkire itt a NoSaltyn!

kedvenc NoSalty receptem:

hobbi:

jóga, kézművesség, éneklés, rajzolás, tánc, főzés